Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Pasaulē

Jusovs: Kremlis jau meklē Putina pēcteci

© Scanpix

Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas direktorāta pārstāvis Andrejs Jusovs uzskata, ka pēc ziņas par to, ka Starptautiskā Krimināltiesa (SKT) izdevusi Krievijas prezidenta Vladimira Putina aresta orderi Kremlis sācis meklēt Putina pēcteci, vēsta pravda.com.ua.

A. Jusovs atzīmēja, ka 17. martā Krievijas propagandisti neizpaudās savos šovos, neapspriežot Hāgas lēmumu, "jo šīs diskusijas būtu dīvains un pārāk satraucošs aicinājums Krievijas Federācijas iedzīvotājiem," uzskata A. Jusovs.

"Putina loks sašaurinās, kļūst arvien toksiskāks gan ārpasaulei, gan valsts iekšienē. Aizvien drūmāka apjausma par perspektīvām, proti, Putina režīma ģeopolitisko katastrofu. Un, jā, mēs jau runājam par Putina pēcteča meklēšanu, un tas vairs nav Putins, kas viņu meklē," tā A. Jusovs.

Jau ziņots, ka Starptautiskā Krimināltiesa (SKT) izdevusi Krievijas prezidenta Vladimira Putina un bērnu tiesībsardzes Marijas Ļvovas-Belovas aresta orderi par ukraiņu bērnu deportāciju.

"Krievijas Federācijas prezidents Vladimirs Vladimirovičs Putins, dzimis 1952.gada 7.oktobrī, ir atbildīgs par kara noziegumu - nelikumīgu iedzīvotāju (bērnu) deportāciju un iedzīvotāju (bērnu) nelikumīgu pārvietošanu no Ukrainas okupētajām teritorijām uz Krievijas Federācijas teritoriju. Noziegumi, visticamāk, tika pastrādāti okupētajā Ukrainas teritorijā vismaz kopš 2022.gada 24.februāra. Ir pamats uzskatīt, ka Putina kungs ir individuāli kriminālatbildīgs par iepriekš minētajiem noziegumiem," teikts SKT mājaslapā.