Braila ielā Rīgā noticis gāzes sprādziens

© Dmitrijs Suļžics / F64

Aizvadītajā diennaktī Latvijā dzēsti 17 ugunsgrēki, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Sestdien plkst.14.27 VUGD saņēma izsaukumu uz Oskara Kalpaka ielu Liepājā, kur piecstāvu dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Notikuma vietā glābēji konstatēja, ka trešā stāva dzīvoklī dega bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens 0,01 kvadrātmetra platībā. Ugunsdzēsēji no piedūmotā dzīvokļa izglāba cilvēku, kuru nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Pēc 30 minūtēm darbs notikuma vietā noslēdzās.

Plkst.19.22 VUGD saņēma izsaukumu uz Linarda Laicena ielu Valmierā, kur piecstāvu dzīvojamās mājas otrā stāva dzīvoklī bija dedzis bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens 0,01 kvadrātmetra platībā. No dzīvokļa ugunsdzēsēji izglāba cilvēku, kuru nodeva NMPD mediķiem. Degšana likvidēta pirms ugunsdzēsēju ierašanās.

Sestdien plkst.20.24 saņemts izsaukums uz Braila ielu Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamās mājas trešā stāva dzīvoklī gāzes noplūdes rezultātā notika sprādziens, kā rezultātā deformējusies dzīvokļa siena. Degšanu VUGD nekonstatēja un tika noslēgta gāzes padeve.

Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās 14 cilvēki, bet vēl vienu cilvēku evakuēja ugunsdzēsēji. Rīgas būvvaldes pārstāvji, apsekojot daudzdzīvokļu māju, apdraudējumu ēkai nekonstatēja, un cilvēki varēja atgriezties dzīvokļos. Cilvēks, kurš atradās dzīvoklī, nodots NMPD mediķiem. Notikušā apstākļus noskaidros Valsts policija.

Aizvadītajā diennaktī VUGD kopumā saņēma 46 izsaukumu - 17 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā divus uz meža ugunsgrēkiem, 16 uz glābšanas darbiem, bet 13 izsaukumi bija maldinājumi.

Latvijā

Mākslas un seno priekšmetu restauratoru aprindās raisījušās bažas par to, ka pēc Latvijas Pareizticīgās baznīcas it kā atdalīšanās no Maskavas patriarhijas uz Krieviju ir izvests liels daudzums Latvijas Pareizticīgās baznīcas vērtīgo priekšmetu, kam ir mākslas vērtību statuss. Tas varētu būt noticis šā gada pavasarī vai agrāk, un šo “pasākumu” esot organizējusi pati pareizticīgo baznīca. Lai saprastu, kas ir noticis (vai nav noticis), “Neatkarīgā” meklē atbildes.

Svarīgākais