Ukrainā plāno aizliegt second hand apģērbu tirdzniecību

Simtiem Ukrainas iedzīvotāju trešdien rīkoja protesta akcijas pret valdības plāniem aizliegt lietoto apģērbu un apavu importu.

"Mums ir nepieciešami lietoti apģērbi!" un "Un neatņemiet mums mūsu darbu" kliedza demonstranti, kuri bija ieradušies no vairākiem Ukrainas reģioniem, lai piedalītos demonstrācijās pie parlamenta ēkas Kijevā.

Protestētāji rokā turēja plakātus ar tādiem uzrakstiem kā "Ar mūsu pensijām mēs varam iegādāties vien lietotu apģērbu" un "Lēti lietoti apģērbi palīdz pabarot bērnus".

Ukrainas valdība plāno aizliegt visu lietoto apģērbu importu valstī, šādu lēmumu galvenokārt skaidrojot ar to, ka tie var kalpot kā aizsegs kontrabandas precēm un nereti ir klāti ar kaitīgām ķimikālijām.

Ukrainas uzņēmumi arī cer, ka lietotu apģērbu aizliegšana palīdzēs atveseļoties iekšzemes ražošanas sektoram, kas pēdējo gadu laikā piedzīvojis lejupslīdi.

Taču valdība plāns sadusmojis ne tikai tos, kuri tiek nodarbināti lietoto preču sektorā, bet arī vienkāršos ukraiņus, kuri joprojām cenšas pārvarēt ekonomikas krīzes sekas.

Ukrainas Lietoto apģērbu tirgotāju asociācijas dati liecina, ka šajā sektorā tiek nodarbināti aptuveni 320 000 cilvēku.

Svarīgākais