SARUNAS AR VEIDEMANI. Šodien viesos būs Reinis Pozņaks un Mārtiņš Burke-Burkevics

© Ekrānuzņēmums

Neatkarīgās diskusiju raidījuma "Sarunas ar Veidemani" viesi - tviterkonvoja izveidotājs Reinis Pozņaks un mācītājs, zemessargs un mūziķis Mārtiņš Burke-Burkevics - spriedīs par palīdzību Ukrainai.

Tvitrerkonvojs jau ir kļuvis leģendārs. Līdz šim Ukrainā jau ir nogādātās vairāk nekā 200 šai valstij šobrīd tik ļoti nepieciešamās automašīnas. Daļa cilvēku ir atdevuši savus spēkratus, daļa ziedojusi naudu, par kuru tiek pirktas automašīnas, liecina viņa ieraksti "Twitter".

Mārtiņš Burke-Burkevics savukārt ilgus gadus ir mācītājs Kuldīgas Sv. Annas, Īvandes, Ēdoles un Lipaiķu evaņģēliski luteriskajās draudzēs. Viņš regulāri vada svētbrīžus Lestenē, lai godinātu latviešu karavīru piemiņu. Mārtiņam tuva un nozīmīga tēma ir latviešu strēlnieki, Latvijas neatkarība. Ne velti Kuldīgas Sv. Annas draudzē kā vienā no pirmajām, Latvijai atgūstot neatkarību, pie sienas tika izkārts liela izmēra Latvijas karogs. Līdztekus mācītāja amatam Mārtiņš Burke-Burkevics ir Kurzemes 4. brigādes zemessargs, kapelāns un instruktors, lasāms Talsu muzeja mājaslapā. Šobrīd Mārtiņš aktīvi palīdz Ukrainai.

Par to, kā abiem šiem kungiem gājis, palīdzot Ukrainai; kā vēl mēs varam palīdzēt Ukrainai; un ko darīt, ja resursi Latvijā beigsies - diskutēsim šodienas raidījumā.