Piespiedus kārtā Minskā nosēdinātajā lidmašīnā bija divi Latvijas valstspiederīgie

© Ģirts Ozoliņš/F64

"Ryanair" reisā FR4978 Atēnas-Viļņa, kas piespiedu kārtā tika nosēdināts Minskā, atrodas divi Latvijas valstspiederīgie. Ārlietu ministrija turpina precizēt informāciju.

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs iepriekš solīja, ka gadījumā, ja šajā reisā būs bijuši Latvijas valstspiederīgie, Ārlietu ministrija nepieciešamības gadījumā sniegs atbalstu.

"Baltkrievijas varas iestāžu mēģinājumi sagrābt aviokompānijas "Ryanair" reisu Atēnas-Viļņa, kurā atradies Baltkrievijas opozīcijas medija "Nexta" dibinātājs un galvenais redaktors Romāns Protasevičs, ir pretrunā ar jebkurām starptautiskām tiesībām," mikroblogošanas vietnē "Twitter" paziņojis E. Rinkēvičs.

"Tas ir pilnīgi nepieņemami. Lidmašīna un visi tās pasažieri nekavējoties jāatbrīvo, un viņiem ir jāturpina ceļš līdz galamērķim. Starptautiskajai reakcijai ir jābūt spēcīgai un efektīvai," uzskata ministrs.

Pēc neoficiālas informācijas , lidmašīnā bijis 171 pasažieris. Ziņas esot par 149 pasažieriem, starp tiem 94 Lietuvas valsts piederīgie un 2 Latvijas valstspiederīgie. E. Rinkēvičs ziņas par diviem Latvijas valstspiederīgajiem apstiprināja.

Ekrānšāviņš no Flightradar24

Vairāk par šo incidentu var izlasīt šeit.