Reirs pikts par Pavļuta vēlmi Vakcinācijas birojam saglabāt lielās algas

© Ekrānšāviņš

Veselības ministrs Daniels Pavļuts valdības sēdē rosināja skatīt jautājumu par Vakcinācijas projekta birojam atvēlētā finansējuma pārvirzīšanu uz Nacionālo veselības dienestu (NVD), lai varētu noslēgt Vakcinācijas biroja reorganizāciju.

Finanšu ministrs Jānis Reirs bija nesaprašanā par šādu rosinājumu, jo iepriekš Veselības ministrija bija norādījusi, ka Vakcinācijas projekta biroja darbinieku atalgojums iekļausies valsts vienotajā atalgojuma sistēmā un tajā nav paredzēts maksāt tik lielas algas, kādas šobrīd ir šī biroja darbiniekiem.

Jānis Reirs arī norādīja, ka nav iepazinies ar VM rīkojuma projektu par finansējuma pārvirzīšanu NVD. "Ir jāsaprot konceptuāli, jo likums neļauj maksāt lielākas naudas, un publiski viss ir pateikts, ka tas iekļausies kopējā sistēmā. Patlaban mums vajag atgriezt lieko naudas summu "Līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem" un pārskaitīt tik daudz naudas, cik ir noteikts saistībā ar amata algām," vadības sēdē sacīja J. Reirs.

Neatkarīgā jau rakstīja, ka Vakcinācijas projekta biroja darbībai tika atvēlēti 641 800 eiro, kas novirzīti no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem. Biroja vadītāja atalgojums mēnesī tika noteikts 4905 eiro apmērā, koordinatoru atalgojums - 4247 eiro.

Marta vidū D. Pavļuts paziņoja par Vakcinācijas projekta biroja reorganizāciju, iekļaujot to NVD. Šajā dienestā tiktu izveidota jauna struktūrvienība vakcinācijas projekta koordinācijai. Latvijas Televīzijas raidījumā "Viens pret vienu" D. Pavļuts gan neslēpa, ka arī pēc reorganizācijas Vakcinācijas projekta biroja darbinieki varētu saņemt lielu atalgojumu pat neskatoties uz to, ka algas iekļausies vienotajā atalgojuma sistēmā. Vakcinācijas projekta biroja darbiniekiem līdzīgi kā citiem valsts iestādēs strādājošajiem varētu piešķirt piemaksas. Vairāk šeit.

Politika

Ja mašīnas motorā dzirdams kāds “grabošais gultnis”, tad tas jānomaina pēc iespējas ātrāk. Jo ilgāk šo grabēšanu ignorē, jo lielākas iespējas, ka ķibele notiks pašā nepiemērotākajā brīdī ar postošākajām sekām. Evikas Siliņas valdībā šāds grabēšanas avots ir satiksmes ministrs Kaspars Briškens. Atļaušos teikt, ka viņš ir ne mazāks “grabošais gultnis” arī pašai partijai “Progresīvie”.

Svarīgākais