Ministriem nebūs obligāti jāstrādā no mājām

© Vladislavs Proškins/F64

Lai gan Ministru kabinets nolēma, ka no nākamās otrdienas stājas spēkā prasība par attālinātu darbu, izņemot ražošanas nozari, ministriem nebūs obligāti jāstrādā no mājām. Viņi nepieciešamības gadījumā drīkstēs doties uz darba vietu, protams, ievērojot epidemioloģiskās prasības.

Aizsardzības ministrs Artis Pabriks un ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičš valdības sēdē uzsvēra, ka viņi nevar strādāt no mājām, jo ir darbi, ko iespējams veikt tikai no darba vietas. Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) norādīja uz sava darba specifiku, kas nereti liek ministram piedalīties klātienes sanāksmēs, piemēram, drīzumā viņam gaidāma dalība NATO ministru klātienes sanāksmē.

Arī aizsardzības ministrs Artis Pabriks mudināja nenodarboties ar pārregulāciju, jo svarīgāk esot tas, ka ministri ievēro epidemioloģiskās drošības prasības. Viņa ieskatā, nav nepieciešams papildus regulēt ministru darbu.

Premjers Krišjānis Kariņš gan mudināja ministrus iespēju robežās tomēr strādāt no mājas. Taču arī K. Kariņš pieļāva ka viņam var nākties kādu dienu doties uz darbu. Taču tā kā viņš kabinetā atrodas viens un strādā pie atvērta loga, tad, viņaprāt, noteikumi tiks ievēroti.

Veselības ministrs Daniels Pavļuts uzskata, ka ministriem ir jārāda priekšzīme un jāstrādā attālināti. Satiksmes ministrs Tālis Linkaits uzsvēra, ka šo ierobežojumu mērķis ir samazināt pulcēšanos, tajā skaitā samazināt arī pasažieru plūsmu sabiedriskajā transportā. T. Linkaits uz darbu dodas ar sabiedrisko transportu, tāpēc, viņaprāt, ari Ministru kabinetam būtu jāstrādā attālināti.

Politika

Ja mašīnas motorā dzirdams kāds “grabošais gultnis”, tad tas jānomaina pēc iespējas ātrāk. Jo ilgāk šo grabēšanu ignorē, jo lielākas iespējas, ka ķibele notiks pašā nepiemērotākajā brīdī ar postošākajām sekām. Evikas Siliņas valdībā šāds grabēšanas avots ir satiksmes ministrs Kaspars Briškens. Atļaušos teikt, ka viņš ir ne mazāks “grabošais gultnis” arī pašai partijai “Progresīvie”.