"Powerball" loterijā laimēti 2 miljardi dolāru

Kāds loterijas spēlētājs vienā brīdī kļuvis neiedomājami bagāts. © Reuters/Scanpix

Neticama veiksme uzsmaidījusi cilvēkam, kura iegādātā loterijas biļete nodrošinājusi 2,04 miljardu dolāru lielu laimestu ASV Powerball loterijā. Iepriekšējās 40 izlozes pēc kārtas nevienas biļetes seši skaitļi nesakrita ar izlozētajiem, tādēļ lielais laimests turpināja strauji augt, un līdzīgi bija ar ažiotāžu.

Pagaidām zināms vien tas, ka veiksminieks vai veiksminiece laimīgo biļeti iegādājies kādā tehnikas preču remonta darbnīcā, kas atrodas netālu no Pasadenas pilsētas Kalifornijā. Ļoti priecīgs par šo sava klienta pirkumu ir Joe's Service Center īpašnieks Džo Čahajeds, jo, saskaņā ar Powerball noteikumiem, viņam tiks izmaksāta lielākā iespējamā prēmija - miljons dolāru. "Es patiešām nezinu, kurš ir laimētājs, taču ceru, ka tas ir kāds no vietējiem. Parasti pie manis loterijas biļetes iegādājas tuvējā apkaimē dzīvojošie," sarunā ar AP sacījis Čahajeds. Kalifornijas likumi paredz, ka loterijas lielā laimesta ieguvēja vārds tiek atklāts, taču kāda sīkāka informācija par viņu - tikai ar paša piekrišanu.

Šis laimests ir lielākais ne tikai ASV, bet arī visas pasaules loteriju vēsturē. Tas veidojies jau kopš 6. augusta, strauji uzkrājoties laimesta summai. Tās palielināšanās noveda pēc milzīga pieprasījuma pēc loterijas biļetēm, kas maksā vien divus dolārus, bet jo vairāk spēlētāju - jo lielākas izredzes, ka kāda biļetē būs visi seši izlozētie skaitļi. Iepriekšējais Powerball rekords tika uzstādīts 2016. gadā, kad lielais laimests sasniedza 1,59 miljardus dolāru, taču toreiz par uzvarētājiem kļuva trīs biļešu īpašnieki, kuri savā starpā sadalīja šo summu. Loterijas noteikumos sacīts, ka pilnu laimestu iespējams saņemt 29 gadu laikā, sadalot izmaksas vienlīdzīgās daļās. Vairumam laimējušo gan pietrūkst pacietības gaidīt tik ilgi, un viņi izvēlas krietni mazāku summu saņemt nekavējoties. Ja tā nolems darīt arī šīs nedēļas veiksminieks, viņa bankas kontā ieripos 997,6 miljoni dolāru, raksta Reuters.

Pasaulē

Krievijas Iekšlietu ministrija ir sagatavojusi likumprojektu, saskaņā ar kuru Federālais drošības dienests (politiskā policija) un Iekšlietu ministrija varēs konfiscēt gan Krievijā, gan arī ārzemēs dzīvojošajiem Krievijas Federācijas pilsoņiem personu apliecinošus dokumentus.

Svarīgākais