Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 4. līdz 10. martam

© Publicitātes foto

10.lapa

Vjačeslava Mitrohina jubilejas koncerts

Publicitātes foto

Piektdien, 10. martā, plkst.18.00 Daugavpils Kultūras pilī notiks Vjačeslava Mitrohina jubilejas koncerts, kurā piedalīsies arī Daugavpils Vienības nama profesionālais pūtēju orķestris "Daugava" Arnolda Grīnberta vadībā.

Šī ir unikāla iespēja dzirdēt ģitārista un komponista Vjačeslava Mitrohina virtuozo ģitārspēli un savdabīgo vokālu. Koncertā skanēs blūzs, blūzs-roks, rokenrols, dziesmas latviešu, angļu un krievu valodā - pasaules hīti, “The Beatles”, “Creedence” kaverversijas, Raimonda Paula, Aivara Hermaņa darbi Vjačeslava Mitrohina aranžējumā un viņa autordziesmas.

Par Latvijas rokmūzikas aristokrātu dēvētais izcilais ģitārists Vjačeslavs Mitrohins uz skatuves ir kopš 1968. gada. Savulaik viņš pats jokojot sevi nosaucis par muzikālo bandītu, un vizuāli Mitrohins nereti salīdzināts ar skandalozo rokeri Elisu Kūperu. Taču ārējais huligānisms ir tikai maska Vjačeslava visaugstākās klases meistarībai un profesionālismam, kas slīpēts teju piecdesmit gadu garumā. Ģitāra viņa rokās ne tikai raud un dzied, bet arī kauc, vaimanā, dusmojas, radot klausītājā vienreizējas emocijas.

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais