Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 25. februāra līdz 3. martam

© Publicitātes foto

9.lapa

Jauna koncertu sērija - “Teātra mūzika”

Publicitātes foto

Turpinot 2019. gadā aizsākto ciklu “Kino un teātra mūzika”, Dzintaru koncertzāle aicina uz jaunu koncertu sēriju “Teātra mūzika”.

Šajos muzikālajos vakaros skanēs populārā mūzika no klausītāju iemīļotām teātra izrādēm un mūzikliem. Ojārs Rubenis mājīgā atmosfērā sarunāsies ar aktieriem, komponistiem un muzikālas daļas vadītājiem par teātri un mūziku. Klausītājiem salonmūzikas gaisotnē būs iespēja uzzināt vairāk par teātru vēsturi, aktieru darbu un izrāžu tapšanas gaitu.

Svētdien, 26. februārī, pulksten 17.00 cikla pirmais koncerts būs veltīts Dailes teātrim. Tajā piedalīsies aktieri Artūrs Skrastiņš (attēlā), Ilze Ķuzule - Skrastiņa, Ieva Segliņa, Gints Andžāns, Klāvs Kristaps Košins un mūziķi Edvīns Ozols, Madars Kalniņš, Jānis Kalniņš.

Koncertā būs iespēja dzirdēt mūzikas izlasi no izrādēm “Brands”, “Oņegins”, “Šveiks”, rokmūzikla “Drakula. Svešās asinis” un citām. Skanēs arī Raimonda Paula, Imanta Kalniņa, Ulda Stabulnieka, Ulda Marhilēviča, Jura Vaivoda un citu komponistu radītā mūzika dažādām Dailes teātra izrādēm.

Cikla otrajā koncertā 17. martā pulksten 19.00 Dzintaros viesosies Valmieras teātris ar aktieriem Ievu Puķi, Ģirtu Rāviņu, Ievu Esteri Barkāni un Akselu Aizkalnu. Uzstāsies mūziķi Emīls Zilberts (klavieres), Raivo Ozols (bass), Oskars Siliņš (vijiole), Mārtiņš Roziņš (klavieres, akordeons, saksofons).

Koncertā skanēs skaņdarbi no izrādēm “Daugava”, “Trīs draugi”, “Karalis Līrs”, “Eža kažociņš” un citām, kurām mūziku komponējuši Mārtiņš Brauns, Emīls Zilberts, Imants Kalniņš, Ivars Vīgners un citi.

22. aprīlī pulksten 19.00 koncerts būs veltīts Liepājas teātrim. Piedalīsies aktieri Inese Kučinska-Laukšteina, Everita Pjata-Gertnere, Karīna Tatarinova, Agnese Jēkabsone - Ozoliņa, Agnija Dreimane, Edgars Pujāts, Sandis Pēcis, Armands Kaušelis, Viktors Ellers, Hugo Puriņš, Valts Skuja un mūziķi Normunds Kalniņš, Māris Zīlmanis, Raitis Eleris, Miks Akots.

Koncertā būs iespēja dzirdēt fragmentus no izrādēm “Kaupēn, mans mīļais”, “Pūt, vējiņi”, “Piafa”, “Agrā rūsa”, “Princis un ubaga zēns”, kurām mūziku rakstījuši Jānis Lūsēns, Kārlis Lācis, Imants Kalniņš un citi komponisti.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais