Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 25. februāra līdz 3. martam

© Publicitātes foto

4.lapa

Liepājas teātris Rīgā

Publicitātes foto

Svētdien un pirmdien, 26. un 27. februārī, Liepājas teātris dosies uz Rīgu, lai skatītājiem piedāvātu noskatīties divus iestudējumus - izrādi „Grimmi”, kas jau guvusi augstu profesionāļu atzinību gan Latvijā, gan ārvalstīs, kā arī vienu no savām jaunākajām izrādēm „YEN”. Abas izrādes tiks spēlētas Dailes teātrī.

26. februārī pulksten 18.00 lielajā zālē tiks rādīta Elmāra Seņkova iestudētā izrāde - šausmu pasakas „Grimmi” (attēlā), kas tika izvirzīta „Spēlmaņu nakts” balvai kategorijā „Gada izrāde”, savukārt Reinis Suhanovs par kostīmiem un scenogrāfiju tikko saņēmis balvu kategorijā „Gada vizuālā tēla autors”.

“Grimmi” ir Elmāra Seņkova otrā no iecerētās triloģijas izrādēm Liepājas teātrī, kas turpina jau “Šekspīrā” iesāktos estētikas meklējumus - cinisms, spēles prieks un asinis. Kā dzīvot pasaulē, kurā notiek šausmas? Kā palikt krietnam, ja tev dara pāri? Nakts tumsu spēj salauzt dienas gaisma, bet kas lauzīs tumsu, ko radījis cilvēks?

Izrādē radošā komanda uzbur ļoti savdabīgu pasauli, sava veida Bābeli, kurā varoņi runā sevis izdomātās nevalodās, tajā skan izrādei īpaši radīta mūzika, kuru dzīvajā izpildījumā izpilda mūziķi komponista Edgara Mākena vadībā.

Izrādē piedalās: Egons Dombrovskis, Agnese Jēkabsone, Edgars Pujāts, Inese Kučinska, Rolands Beķeris, Ilze Trukšāne, Edgars Ozoliņš, Viktors Ellers, Kārlis Ērglis, Kintija Stūre, Madara Viļčuka, Madara Kalna, Valts Skuja un Hugo Puriņš.

Savukārt 27. februārī pulksten 14.00 un 19.00 mazajā zālē tiks rādīta Dmitrija Petrenko iestudētā izrāde „YEN”, kurā tiek risinātas pusaudžu problēmas un attiecības ar atkarīgo māti.

„YEN” ir izrāde par to, kā mēs neapzināti viens otram mācām cīnīties par sevi. Un par to, ka mēs nepamanām, kā šādā cīņā kāds palaiž garām iespēju kļūt par labu cilvēku,” par iestudējumu saka Dmitrijs Petrenko.

Izrādē piedalās: Valts Skuja, Kārlis Ērglis, Madara Viļčuka un Laura Jeruma.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais