Neatkarīgā iesaka: Kultūras pasākumi līdz 24. februārim, apmeklējami bez maksas

© Publicitātes foto

6.lapa

Dienasgaisma un dabas klātbūtne

Publicitātes foto

Galerijas “Bazar’t” telpās (Rīgā, t/c “Mols” otrajā stāvā) skatāma mākslinieces Elgas Grīnvaldes personālizstāde “Dienasgaisma”.

Elgas Grīnvaldes glezniecību var raksturot kā abstraktu, tomēr viņas galvenais iedvesmas avots ir daba. Viņa savā glezniecībā izmanto, kopj un attīsta abstrakti emocionālo ekspresionismu. Galvenais un būtiskākais gleznās ir gaismas avots - tas veido dziļuma klātbūtni.

“Gleznošana - tā ir mana dzīves meditācija, kurā meklēju un arī atrodu arvien jaunus veidus, kā sevi apliecināt. Gleznas top, savienojot profesionālo meistarību un augstāko radošo spēku. Jo ilgāk lūkojamies gleznā, jo tā nemanot, bet aizvien plašāk un plašāk atver iekšējo redzi un skatītājs sāk ceļot tajā. Protams, katrs redz un izjūt atšķirīgi. Tas ir ļoti personīgi. Būtiskākais, ka izmantoju klasiskās eļļas glezniecības vērtības,” saka māksliniece.

Elga Grīnvalde ir dzimusi Valkā, 1966. gada 19. jūnijā. 2000. gadā absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmiju (profesora Uno Daņiļevska meistardarbnīca), iegūstot mākslas maģistra grādu. Latvijas Mākslinieku savienības biedre kopš 2003. gada. Nodarbojas ar glezniecību un stikla apstrādi, ir mākslas pedagogs. Izstādēs piedalās kopš 1987. gada. Ir bijušas vairāk kā 30 personālizstādes Latvijā, tostarp Marka Rotko centrā Daugavpilī, kā arī Baltkrievijā, Somijā, Itālijā, Slovēnijā, Spānijā, Beļģijā.

Elgas Grīnvaldes personālizstāde “Dienasgaisma” mākslas galerijā “Bazar’t” būs skatāma līdz 28. februārim katru dienu no pulksten 12.00 līdz 19.00.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais