Neatkarīgā iesaka: Kultūras pasākumi līdz 17. februārim, apmeklējami bez maksas

© Jānis Deinats

4.lapa

Daudzkārt redzēti, bet nepamanīti motīvi

Publicitātes foto

Rīgas Kultūras un atpūtas centra “Imanta” 2. stāva galerijā skatāma Andreja Severetņikova personālizstāde “InOut”.

Andrejs Severetņikovs dzimis 1962. gada 7. jūnijā Rīgā. Beidzis Latvijas Mākslas akadēmijas Glezniecības nodaļu. Izstādēs piedalās kopš 1993. gada. Gleznotājs dzīvi veltījis mākslai un darbojas kā brīvmākslinieks. Aktīvi piedalās izstādēs gan Latvijā, gan ārzemēs, bieži rīko personālizstādes.

Andrejs Severetņikovs vienlīdz veiksmīgi pievērsies visiem klasiskās glezniecības pamatžanriem - ainavai, klusai dabai, figurālām kompozīcijām. Viņa personības bagātība un glezniecības valoda ļauj rast atbildes uz būtiskiem, eksistenciāliem jautājumiem, lai arī ainavās izmantoti daudzkārt redzēti, bet nepamanīti motīvi.

Pats autors savu glezniecību raksturo kā klasisko reālismu.

Izstāde apmeklētājiem pieejama katru dienu no pulksten 10.00 līdz 20.00. Ieeja - bez maksas.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais