Neatkarīgā iesaka: Kultūras pasākumi līdz 10. februārim, apmeklējami bez maksas

© Publicitātes foto

7.lapa

Izaicinājums pārmantojamībai

Publicitātes foto

Galerijā “LOOK!” atklāta Annemarijas Gulbes personālizstāde “Izaicinājums pārmantojamībai”.

Jaunākajā mākslinieces Annemarijas Gulbes izstādē aktualizēts jautājumus par latviskas identitātes komponentiem, nostalģiskām rutīnas darbībām virtuvē, amatu un zināšanu pārmantojamību no paaudzes paaudzē, viena reģiona vai valsts ietvaros. Caur jaundarbiem tiek izzināta aizrautība par citviet šķietami nenozīmīgu detaļu un produktu unikalitātes ierasto prezentāciju sabiedrībā.

Apmeklētājs ir aicināts pieredzēt akciju, kuras ietvaros Annemarija būs klāt esoša gandrīz ik dienu, veidojot telpu sarunai par to, kā ierastais, kurā esam piedzimuši vai iedzīvojušies, var spēt noteikt to, kādi mēs esam, ar ko nodarbojamies, no kā pārtiekam un kāda nozīme priekšteču izkopto zināšanu un prasmju patriotiskai praktizēšanai.

Izvēlētie objekti, attēli, video fragmenti un rudzu miltu izstrādājumi, to regulārā raudzēšana, gatavošana un ievietošana skatlogā kļūst par iemeslu saldskābi rūgtenas pēcgaršas analīzei un tai piemītošās estētikas baudīšanai.

Annemarija Gulbe (1997) absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmijas vizuālās komunikācijas nodaļu un pavadījusi vairākus mēnešus mākslinieku rezidencē Parīzē. Nesen atgriezusies no prakses kuratoru kolektīvā “Komplot” Beļģijā un pašlaik turpina studijas Latvijas Mākslas akadēmijas maģistrantra programmā. Māksliniece apguvusi fotogrāfiju ISSP skolā un Andreja Granta studijā, papildinājusi zināšanas dažādās meistarklasēs, tostarp ISSP vasaras skolā. 2019. gadā saņēmusi Grand Prix balvu laikmetīgās mākslas biennālē “Jeune creation Européene” Parīzē, 2018. gadā ieguvusi FK balvu kā labākā jaunā latviešu fotogrāfe.

Māksliniece piedalījusies vairākās grupu izstādēs un iepriekš sarīkojusi divas personālizstādes, eksponējot darbus no foto sērijas “Love re-search” (foto festivāla “Organ Vida” ietvaros Zagrebā, 2019) un ISSP galerijā Rīgā (2020), kas tika ierauta diskusijās par cenzūru, ķermeni un tā reprezentāciju mākslā.

Izstāde būs apskatāma līdz 25. februārim galerijā “LOOK!” (Ģertrūdes

ielā 62A). Darbalaiks: no otrdienas līdz piektdienai - 13.00-19.00, sestdienās 13.00-17.00. Ieeja - bez maksas.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais