"Neatkarīgā" iesaka: TOP10 notikumi kultūrā no 21. līdz 27. janvārim

© Publicitātes foto

5.lapa

Izrāde ar mūziku un pastaigu

Publicitātes foto

Svētdien, 22. janvārī, pulksten 17.00 Kultūras centrā «Berģi» būs skatāma izrāde «Benjamiņa. Kā dzīvot modernam cilvēkam».

Izrāde ir stāsts par vienu no Latvijas pirmās brīvvalsts ietekmīgākajām sievietēm, uzņēmēju Emīliju Benjamiņu. Tā stāsta par avīžu pārdevēju, kura kļuva par Latvijas pirmo lēdiju.

Par sievieti, kas ar avīzēm, reklāmām, romāniem un modi uzbūvēja sev karaļvalsti Latvijā. Tas ir stāsts par mīlestību un varu, no revolūcijas līdz diktatūrām. Uzveduma apakšvirsraksts ir «Izrāde ar mūziku un pastaigu», tam ir trīs daļas, kas notiek dažādās telpās - skatītājiem ir iespēja izstaigāt līdzi kalponei Bertai no vilciena līdz Benjamiņas salonam, kur skatītājus sagaida populāras 20. gadsimta 20. gadu melodijas čella un vijoles izpildījumā. Katra izrādes daļa ļauj iejusties diametrāli pretējās noskaņās - no pamestas telpas aukstā tukšuma līdz greznai pieņemšanai pie Emīlijas Benjamiņas, kur skan dzīvā mūzika.

«Benjamiņa. Kā dzīvot modernam cilvēkam» līdzinās brīvai improvizācijai, kurā skatītājs ir iesaistīts interesantā dialogā, ļaujot viņam it kā nejauši kļūt par līdzdarbojošos personāžu. Izrāde ir izzinošs notikums un reizē brīnišķīga atpūta.

Izrādes scenārija autore un režisore ir Baņuta Rubesa. Emīlija Benjamiņa - Indra Burkovska (attēlā), kalpone Berta - Aīda Ozoliņa, čelliste - Līga Veilande, vijolnieks - Jurijs Savkins.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais