Neatkarīgā iesaka: Kultūras pasākumi līdz 27. janvārim, apmeklējami bez maksas

© Katrīna Ģelze

9.lapa

Noklausies! Par mīlētāju nesatikšanos

Publicitātes foto

Ar jaunu dziesmu «Mēness» un nopietnāku vizuālo veidolu pie klausītājiem atgriežas sintpopa grupa «Effekts». Iedvesma dziesmai gūta no japāņu rakstnieka Haruki Murakami romāna «1q84». Tā vēsta par cilvēku savstarpējām ilgām un sapņiem par tikšanos.

«Effekts» ir sintpopa grupa, kuras dalībnieki savas identitātes maskē zem pseidonīmiem: Rekorts (Ernests Hvostovojs), Vektors (Viesturs Zandersons) un Sektors (Rihards Zelezņevs), šādi iegūstot lielāku rīcības brīvību radīt savu muzikālo pasauli.

Grupa «Effekts» ir Latvijas Universitātes jauno mūziķu konkursa «Hadrons» laureāti, spēlējuši festivālos «Laba daba», «Fāze», «Limbizkvīts», «Aristotelis» un Latvijas Mākslas akadēmijas karnevālā. 2023. gadu grupa sāk ar nopietnāku vizuālo tēlu un romantisku, ilgpilnu dziesmu.

«Dziesma «Mēness» stāsta par cilvēkiem, kuri viens par otru sapņo. Iespējams, ikdienā viņi tiekas, taču kādu iekšēju vai ārēju apstākļu dēļ nenonāk soli tuvāk viens otram. Viņu vakari ir gari un vientulīgi, un vienīgais viņu abu sabiedrotais ir mēness, kurš uzklausa abu stāstus un cerības,» - tā dziesmu piesaka grupas dalībnieks Sektors.

Dziesmas «Mēness» videoklips, kas viegli iekrāso mēnesnīcas nakti neona krāsās, tapis, grupai sadarbojoties ar režisoru Emīlu Alpu.

Dziesma «Mēness»:

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais