Neatkarīgā iesaka: Kultūras notikumi līdz 20. janvārim, apmeklējami bez maksas

© Publicitātes foto

9.lapa

Esteres Busules solo programma

Publicitātes foto

Piektdien, 20. janvārī, pulksten 18.00 Talsu Galvenā bibliotēka aicina uz tikšanos ar autori, fitnesa treneri un topošo uztura speciālisti Baibu Svjatsku. Vakara turpinājumā koncerts - Estere Busule&Anete Zoniņa (attēlā).

Tieši pirms gada pie lasītājiem nonāca autores Baibas Svjatskas grāmata «Dzīve ar garšu», kurā autore pievēršas tādai aktuālai tēmai kā veselīgs dzīvesveids, palīdzot sievietēm veidot apzinātas rīcības, kļūt pašpārliecinātākām un izbaudīt visu, ko tās dara, sevi par to nevainojot.

Baiba Svjatska jau vairāk nekā 10 gadus ir fitnesa trenere, viena no pirmajām, kura lielajos Latvijas sporta klubos ieviesa zumbas nodarbības. Baiba ir atvērusi arī savu antigravitācijas jogas studiju. Līdztekus darbam savā sporta zālē viņa studē uztura speciālista profesiju Rīgas Stradiņa universitātē. Tikšanās reizē autore pastāstīs par savu ceļu līdz treneres profesijai, kas nav bijis viegls. Bērnībā Baiba bija aktīva meitene, kura dejoja, sportoja un sacensībās guva godalgotas vietas, bet, neskatoties uz to, viņas atmiņā saglabājušās dažas nejauši izteiktas replikas par viņas izskatu, kas nebija domātas, lai aizskartu, bet tomēr ietekmējušas Baibas kā bērna domāšanu par sevi. Tas lika rīkoties, lai viņa vienmēr būtu tieva un skaista. Tam sekoja striktas diētas un negatīva ietekme uz veselību. Tieši pateiktie vārdi un piedzīvotais palīdzēja viņai kļūt par tādu fitnesa treneri, kāda viņa ir šobrīd. Vēl Baiba savus lasītājus iepazīstinās ar dažādiem tievēšanas mītiem un pastāstīs par nepiemērotu diētu negatīvo ietekmi uz veselību, atgādinot par veselīga dzīvesveida pamatprincipiem.

Vakara turpinājumā būs iespēja baudīt jaunās dziedātājas Esteres Busules solo programmu, kurā par muzikālo pavadījumu rūpēsies Anete Zoniņa. Meitenes kopš bērnības ir draudzenes, un mūzika vienmēr bijusi klātesoša.

Koncertprogrammā izskanēs pasaulē un Latvijā jau zināmas dziesmas, kā arī gaidāms kāds īpašs Esteres Busules oriģināldziesmas pirmatskaņojums.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!