Neatkarīgā iesaka: Kultūras notikumi līdz 20. janvārim, apmeklējami bez maksas

© Publicitātes foto

5.lapa

Mazā ceļojošā izrāde «Vai esam tikušies agrāk?»

Publicitātes foto

Sestdien, 14. janvārī, no pulksten 11.00 līdz 16.00 Liepājas universitātes Kurzemes humanitārajā institūtā ar iepriekšēju pieteikšanos bez maksas būs skatāma horeogrāfes Kristīnes Brīniņas (attēlā) īsformāta laikmetīgās dejas pirmizrāde «Vai esam tikušies agrāk?».

Darba impulss ir vācu rakstnieka Mihaela Endes novele «Bezgalīgais stāsts». Izrāde vēsta par nejaušu satikšanos, atmiņu ceļojumu un vēlmju meklēšanu. Grāmatā ir teikts, ka bez atmiņām nav iespējams vēlēties. Grūtākais ceļš ir atrast savu patieso vēlēšanos, kas aizved pie dzīvības ūdens. Šī ideja atspoguļojas izrādē, pievēršoties gribas un atmiņu nozīmei un to ietekmei uz nākotni. Izrāde balansēs starp fantāziju un īstenību, fikciju un dokumentalitāti, sapludinot robežas starp reālo un iztēloto. Autore izrādē aicinās ļauties iztēlei bez robežām.

Izrāde ir piemērota dažādu vecumu skatītājiem, izrādes ilgums aptuveni 15 minūtes.

Izrādes autore, ceļiniece: Kristīne Brīniņa, scenogrāfijas un lelles māksliniece: Velta Emīlija Platupe, ceļojošā krēsla meistars: Leonīds Rotbards, producenti: Paula Purniņa un biedrība «Cita Abra».

Bezmaksas izrādēm var pieteikties, sūtot savu vārdu uz: vaiesamtikusiesagrak@gmail.com vai +371 26492142.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais