Neatkarīgā iesaka: Kultūras pasākumu afiša no 17. līdz 23. decembrim

© Publicitātes foto

12.lapa

«Melo-M» Vecgada lielkoncerts

Publicitātes foto

Trešdien, 21. decembrī, pulksten 17.00 un 20.00 čellu trio «Melo-M» aicina uz tradicionālajiem Vecgada lielkoncertiem, kas notiks VEF Kultūras pilī.

Šajā vakarā skanēs īpaši veidota koncertprogramma, kurā iekļauta gan latviešu rokmūzikas klasika - «Līvu» un «Skyforger» skaņdarbi, gan fragmenti no Kārļa Auzāna komponētās mūzikas spēlfilmai «Emīlija. Latvijas preses karaliene», tāpat viņa komponētā mūzika Liepājas teātra izrādēm «Piafa», «1984» un «Vairāk par dzīvi/Teātris», kā arī rokmūzikas klasika - aranžijas no grupu «Pink Floyd», «Coldplay» u.c. repertuāra.

Programmā iekļauts arī īpašs muzikāls veltījums Ukrainai, un koncerta īpašā viešņa būs ukraiņu mūziķe Daria Leleko (bandūra), kura pašreiz dzīvo Rīgā.

«Koncertā viņa kopā ar mums izpildīs divus skaņdarbus - manu kompozīciju «Kopā mēs varam» un latviešu tautas dziesmu «Tumša nakte, zaļa zāle», kuru Daria dziedās latviski,» piebilst Kārlis Auzāns, uzsverot, ka šis ikgadējais Rīgas Vecgada lielkoncerts ir gada lielākais muzikālais notikums «Melo-M» muzikālajā dzīvē un skaisti iesakņojusies tradīcija, kas tiek ievērota jau vismaz desmit gadu.

«Melo-M» Vecgada lielkoncertā muzicēs čellisti Kārlis Auzāns, Miķelis Dobičins un Jānis Pauls, pie sitaminstrumentiem būs Miķelis Vīte.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais