Neatkarīgā iesaka: TOP10 notikumi kultūrā no 3. līdz 9. decembrim

© Publicitātes foto

6.lapa

Tautas deju zelta graudi

Pirmdien, 5. decembrī, pulksten 19.00 uz Dailes teātra lielās skatuves notiks trešais koncerts no cikla «Tautas deju zelta graudi».

Pirmais koncerts 2017. gadā ieguva lieliskas atsauksmes no skatītājiem, un tas pierādīja nepieciešamību turpināt šo ciklu. Šodienas dzīves ritmā, kad uz skatuves pārsvarā redzami spilgti mūsdienās tapuši horeogrāfijas darbi, reti varam baudīt daudzās slavenās vecmeistaru dejas vienā koncertā.

«Brīžos, kuros pieskaramies savam kultūras mantojumam, mēs kļūstam dvēselē bagātāki,» uzskata koncerta mākslinieciskais vadītājs Vladimirs Ponomarjovs (attēlā).

«Tautas deju zelta graudi» tradicionāli saglabā savu koncepciju - atdzīvināt un parādīt pēc iespējas vairāk deju no Latvijas horeogrāfijas mantojuma, ko radījuši tādi slaveni dižmeistari kā Uldis Žagata, Harijs Sūna, Alfrēds Spura, Irēna Strode, Helēna Tangijeva-Birzniece un daudzi citi. Tādēļ koncerta programma pārsvarā sastāv no iemīļotām, spilgtām un pazīstamām vecmeistaru dejām, lielākā daļa no kurām ir iekļautas oficiālajā Latvijas skatuviskās dejas zelta fonda sarakstā.

Šīs dejas joprojām iedvesmo talantīgos mūsdienu horeogrāfus, un dažas no tām varēs redzēt arī šajā koncertā.

Skatītājiem būs iespēja baudīt izcilu sniegumu, jo koncertā piedalīsies četri no labākajiem Rīgas kolektīviem - «Dancis», «Līgo», «Vektors» un «Ačkups».

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais