Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 26. novembra līdz 2. decembrim

© Publicitātes foto

8.lapa

Grinča Ziemassvētki

Publicitātes foto

No piektdienas, 2. decembra, visā Latvijā būs skatāma krāšņa, muzikāla svētku pasaka visai ģimenei - «Grinča Ziemassvētki».

Šī būs visiem zināmā pasaka par nejauko Grinču, kurš ienīda Ziemassvētkus tikai tāpēc, ka bērnībā pret viņu bija izturējušies slikti. Taču Ziemassvētki ir brīnumu laiks, un ar mazās meitenītes Sindijas palīdzību Grinčs atgūst ticību labajam, cilvēkiem un arī Ziemassvētkiem.

«Grinčs nav ļauns; par tādu viņu padarīja sabiedrība, un viņš tam noticēja. Patiesībā Grinčs ir tāda pati cilvēcīga būtne, kas alkst pēc draudzības, un svētki ir īstākais laiks, kad to saņemt,» saka Grinča lomas atveidotājs aktieris Māris Bezmers (attēlā).

«Izrāde ir par to, ka labais vienmēr uzvarēs un ņems pārsvaru, vajag tikai tam ticēt. Šobrīd pasaulē arī ir daudz negāciju un drūmu domu, bet, ja mēs paši sevī atradīsim to gaišo pusi, kam ticēt, un palīdzēsim cits citam gan fiziski, gan morāli, gan emocionāli, mēs varam mainīt gan savu vidi, gan arī kopējo pasauli. Šī ir jautra pasaka visai ģimenei, kas pēc tam vēl ilgi atstāj pozitīvas emocijas.»

Savukārt izrādes režisors Imants Strads piebilst: «Labākā dāvana Ziemassvētkos ir bērnu kopīgie smiekli ar vecākiem, tāpēc radīsim svētku noskaņu visi kopā muzikālajā izrādē ģimenei «Grinča Ziemassvētki»!»

Sirsnīgo un muzikālo pasaku divās daļās, kurā netrūks jautrības un piedzīvojumu, iestudējis režisors Imants Strads. Galvenajā lomā aktieris Māris Bezmers, pārējās lomās - Marģers Eglinskis, Imants Strads, Madars Zvagulis, Agnese Kalniņa, Terēze Lasmane u.c.

Izrādes «Grinča Ziemassvētki» notiks: Jelgavas kultūras namā (2. decembrī), Bauskas Kultūras centrā (10. decembrī), Kultūras centrā «Siguldas devons» (11. decembrī), VEF Kultūras pilī (12. decembrī), Kultūras centrā «Ulbrokas pērle» (15. un 16. decembrī), Rīgā, kultūras pilī «Ziemeļblāzma» (17. decembrī), Tukuma kultūras namā (18. decembrī), Rēzeknē, Latgales vēstniecībā «Gors» (21. decembrī), Dobeles kultūras namā (22. decembrī), Liepājas koncertzālē «Lielais dzintars» (25. decembrī), koncertzālē «Cēsis» (26. decembrī), Ventspils teātra namā «Jūras vārti» (27. decembrī), Salaspils kultūras namā «Rīgava» (28. decembrī), Ādažu Kultūras centrā (29. decembrī) un Saldus sporta centrā (30. decembrī).

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais