Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 19. līdz 25. novembrim

© Publicitātes foto

9.lapa

Mūsdienu džeza trio «GoGo Penguin»

Publicitātes foto

Sestdien, 19. novembrī, pulksten 19.00 koncertzālē «Latvija» norisināsies ilgi gaidītais mūsdienu džeza trio «GoGo Penguin» (Lielbritānija) koncerts. Uzstāšanās Ventspilī būs trio vienīgais koncerts Latvijā.

Pianists Kriss Ilingvorts, basģitārists Niks Bleka un sitaminstrumentālists Džons Skots veido džeza trio «GoGo Penguin» no Mančestras, ko mūzikas apskatnieks «Line of Best Fit» lakoniski un asprātīgi pasludinājis par «britu džeza «Radiohead»».

Trio savu mūziku raksturo kā sintēzi starp roku, džezu un minimālismu, līdztekus iedvesmojoties no tādiem elektroniskās mūzikas pārstāvjiem kā «Aphex Twin» vai «Four Tet». Viņu mūzikā saklausāmi breikbīti, minimālistiskas klavieru melodijas, spēcīgas basa līnijas, elektronikas iedvesmotas bungu partijas un himniski rifi. Ietekmju un atsauču šai mūzikā ir daudz, taču viens ir skaidrs - «GoGo Penguin» ir radījuši jaunu un drosmīgu skanējumu, kas beigu beigās raksturīgs un piederošs tikai viņiem pašiem.

2014. gadā «GoGo Penguin» izdotais ieraksts «v2.0», kas tapis izdevniecības «Gondwana Records» paspārnē, nominēts prestižajai «Mercury» balvai kā gada albums.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais