Neatkarīgā iesaka: Bezmaksas TOP 10 kultūras pasākumi līdz 12. novembrim

© F64

8.lapa

Lāčplēša dienas koncerts

Publicitātes foto

Piektdien, 11. novembrī, pulksten 18.00 Latvijas Universitātes Lielajā aulā (Raiņa bulvārī 19) notiks Lāčplēša dienai veltīts koru un pūtēju orķestra koncerts «Tavi esam, Tavi būsim».

Latviešu komponistu patriotiskākos skaņdarbus un tautasdziesmu apdares izpildīs Latvijas Universitātes Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātes jauktais koris «Aura», jauktais koris «Aurum», Rīgas Valsts 2. ģimnāzijas jauktais koris un Latvijas Universitātes pūtēju orķestris.

«Mūsdienu steidzīgajā laikmetā būtiski saglabāt nemainīgu vērtību kursu. Domājot par rītdienu, svarīgi atcerēties arī savu izcelsmi un pagātni, lepoties ar tās sarežģītajiem līkločiem un vēlreiz apliecināt savu esību latviskā kopībā. Mūsu dižāko dzejas autoru un komponistu daiļrades atskaņojumos uzdzirkstēs drosme un varonība, ieskanēsies sāpes un mīļums, kā arī kopībā pāršalks lepnums un varenība, lai godinātu ikvienu, kas nesavtīgi cīnījies par Latviju un tās neatkarīgu pastāvēšanu,» saka koncerta idejas autors, koru mākslinieciskais vadītājs Edgars Vītols (attēlā).

Nosaukumā iekļautais Raiņa dzejas fragments «Tavi esam, Tavi būsim» muzikālā atskaņojumā būs sastopams Mārtiņa Brauna komponētā dziesmu cikla «Daugava» zīmīgākajās daļās. Atmiņas par varonību izskanēs Rūdolfa Blaumaņa sacerētajā un Raimonda Paula komponētajā skaņdarbā «Tālavas taurētājs» - šim atskaņojumam pirmreizēji veidotā pūtēju orķestra partitūrā.

Īpaša vieta programmā atvēlēta Lūcijas Garūtas mūzikā ietērptajai Tēvreizei, kā aizlūgums par Ukrainas karavīru un viņu tuvinieku nesavtīgo drosmi. Būs dzirdami arī skaņdarbi no P. Vaska, E. Dārziņa, P. Barisona, I. Kalniņa, R. Tigula u.c. komponistu daiļrades. Koncerta noslēgumā tiks veidots latvietību apstiprinošs tilts uz XXVII Vispārējiem latviešu dziesmu svētkiem, atskaņojot tautā pazīstamas M. Brauna, R. Tigula, Ē. Ešenvalda un R. Paula dziesmas.

Koncerta veidošanā piedalās koru mākslinieciskais vadītājs Edgars Vītols, pūtēju orķestra mākslinieciskais vadītājs Jānis Puriņš, kā arī kolektīvu diriģenti, kormeistari un vokālie pedagogi - Māra Lemkena, Emīls Rusovs, Inga Lisovska, Lauma Eglīte un Guntis Pavilons.

Ieeja pasākumā - bez maksas.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais