Neatkarīgā iesaka: Bezmaksas TOP 10 kultūras pasākumi līdz 12. novembrim

© F64

10.lapa

Noklausies! Račs noguris, pasauli pulēdams

Publicitātes foto

Lai arī šobrīd Guntars Račs kopā ar grupu «bet bet» turpina intensīvu un labi apmeklētu 30 gadu jubilejas koncertu sēriju, mūziķis pamanās arī laiku pa laikam realizēt savus solo projektus. Viņa jaunākās dziesmas «Es gulēšu» pamatā ir 22. maija dzejolis no dzejoļu grāmatu sērijas «365».

«Šī ir tāda divdomīga dziesma. Katrs, iespējams, tajā saklausīs kaut ko citu. Man tā vispirms ir dziesma par to, ka, vēloties uzlabot pasauli sev apkārt, nereti aizmirstam paši par sevi. Bet kādam tas var šķist arī nedaudz intīms stāsts par pavisam citādām vēlmēm. Klausieties un izlemiet paši!» saka Guntars Račs. Viņš soli pa solim tuvojas savam pirmajam solo albumam, kurā apkopos paša rakstītās dziesmas, kuras pats arī ir iedziedājis. Tajā būs iekļautas dziesmas no viņa autorprogrammas «365», ar kuru mūziķis viesojas kultūras namos, muižās un bibliotēkās. Albumā būs iekļautas dziesmas «Mazs putniņš», «Maijpuķīte», kas ierakstītas kopā ar Rīgas Doma zēnu kori, «Ir vakars», «Vēl nav par vēlu» un citas, ko Guntars Račs krājis jau vairākus gadus.

Dziesmas «Es gulēšu» ierakstā piedalās Uģis Tirzītis (ģitāra) un Edvards Strazdiņš (piebalsis). Producēja Gints Stankevičs.

Dziesma «Es gulēšu» (teksta video):

Dziesma pieejama visos populārākajos mūzikas straumēšanas servisos.

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!