Neatkarīgā iesaka: Bezmaksas TOP 10 kultūras pasākumi līdz 5. novembrim

© Publicitātes foto

6.lapa

Dizaina stāsti

Publicitātes foto

Ceturtdien, 3. novembrī, pulksten 17.00 Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā (Rīgā, Skārņu ielā 10) notiks bezmaksas īsfilmu «Dizaina stāsti» prezentācija, kurā būs iespēja satikt filmu varoņus, autorus un radošo darba grupu.

««Dizaina stāsti» ir Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja sen lolota iecere dokumentālo filmu formātā iepazīstināt ar Latvijas dizaina nozīmīgākajām personībām un notikumiem. Leģendārie mākslinieki un dizaineri dalās savā pieredzē, atklājot jaunas, vēl neizpētītas dizaina vēstures lappuses,» stāsta muzeja vadītāja Inese Baranovska.

Pirmās trīs videocikla sērijas fokusējas uz Latvijas dizaina pirmsākumiem un radošo vidi 20. gadsimta 60.-80. gados. Filmu varoņi - starptautiski atzītais dizaina un kinētiskās mākslas teorētiķis un praktiķis Valdis Celms (attēlā), viens no vadošajiem kinētiskās mākslas pārstāvjiem Latvijā Artūrs Riņķis un mākslinieks, kritiķis, kurators un publicists Jānis Borgs. Spilgto un harizmātisko personību intervijas ir ne tikai laikmeta dokumentālā liecība, bet arī poētisks ceļojums mākslinieku atmiņās, radošajā daudzveidībā, sapņos, ideālos un viņu attiecībās ar tolaik valdošo realitāti.

Pasākuma norises laikā apmeklētājiem būs atvērta pastāvīgā ekspozīcija «Dizaina process», kas vēstī par periodu no 60. gadiem līdz mūsdienām, ļaujot izsekot Valda Celma, Artūra Riņķa un Jāņa Borga mākslinieciskajām ietekmēm Latvijas dizainā.

Aicināts ikviens interesents.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais