Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 10. līdz 16. septembrim

© Publicitātes foto

8.lapa

Nelabie. Pēc Dostojevska

F64

Piektdien, 16. septembrī, pirmizrāde Valmieras teātra Apaļajā zālē - iestudējums «Nelabie. Pēc Dostojevska», iedvesmojoties no pasaules literatūras klasiķa Fjodora Dostojevska 1872. gadā izdotā romāna «Velni». Režisors - Elmārs Seņkovs (attēlā).

Tā centrā divdesmitgadnieki Nikolajs, Darja, Pēteris, Ivans, Elizabete un Aleksejs, kuri karstās vasaras dienas aizvada, zvilnot pie Lucernas ezera Šveicē, bet naktis - notriecot vecāku naudu vīnā, lai līdz rīta gaismai diskutētu par vienlīdzību, ideālo valsts iekārtu, mazāk aizsargāto sabiedrības grupu tiesībām un savas paaudzes pienākumu padarīt pasauli par labāku vietu, kur dzīvot. Viss mainās līdz ar rudens iestāšanos, kad jaunieši nolemj pāriet no vārdiem pie darbiem un atgriežas mājās, lai mainītu pasauli, bet spēcīgāki par viņu politiskajiem pretiniekiem izrādās katra paša iekšējie dēmoni.

Izrādes telpa un gaisma ir Oskara Pauliņa pārziņā, kostīmu māksliniece Ilze Vītoliņa.

Lomās: Aksels Aizkalns, Anna Nele Āboliņa, Ieva Estere Barkāne, Meinards Liepiņš, Klinta Reinholde, Sandis Runge, Krišjānis Strods, Elīna Vāne un Kārlis Dzintars Zahovskis.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!