Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 3. līdz 9. septembrim

© Publicitātes foto

5.lapa

«Dagamba» jaudīgākie skaņdarbi

Publicitātes foto

Sestdien, 3. septembrī, Dzintaru koncertzālē vasaras sezonas noslēgumā ar jaudīgāko skaņdarbu izlasi no savām koncertprogrammām uzstāsies grupa «Dagamba».

Viņu moto ir robežu pārkāpšana un savienot šķietami nesavienojamo - dažādas pasaules, dažādas tradīcijas un klausītāju paaudzes. Viņi ir klasiskās mūzikas rokeri un dauzoņas, apbrīnojami aranžētāji, kuru lielkoncerti «Arēnā Rīga» un «Palladium» pulcējuši klausītāju tūkstošus. «Dagamba» koncertējuši arī Ņujorkas Taimskvērā līdzās Metropolitēna operas zvaigznēm un leģendārajā Glastonberijas festivālā. Akadēmiski skolotie mūziķi savā izpildījumā drosmīgi sintezē popa, roka, klasisko un pasaules mūziku. Grupas šovi ir monumentāli un efektīgi, klasiskās mūzikas melodijas iedzīvinot ar neticamu dinamismu un vitalitāti.

Koncertā būs iespēja dzirdēt izlasi no grupas albumiem «Dagamba feat Tchaikovsky» (2019) un «LudwigVanRammstein» (2017), kā arī jaunus, vēl nedzirdētus skaņdarbus.

Programmā «Dagamba feat Tchaikovsky» krievu romantisma ģēnija Pētera Čaikovska emocionālā un melodiskā mūzika ievibrējas ar rokam raksturīgo dinamismu un ritmu. Grupa ar lieliem panākumiem un pilnībā izpārdotiem koncertiem atskaņojusi šo koncertprogrammu daudzās pilsētās Latvijā, Krievijā un Ukrainā.

«Čaikovskis, viens no klasiskās mūzikas grandiem, ir klātesošs arī mūsdienās. Viņa mūzika tiek izmantota kino skaņu celiņos un datorspēlēs, savukārt baleta «Riekstkodis» apmeklējums Ziemassvētku laikā ir kļuvis par tradīciju daudzām ģimenēm visā pasaulē. Tāpēc šī programma ir sadarbības projekts ar lielo meistaru, it kā viņš pats joprojām dzīvotu starp mums, tāpat kā dzīvo viņa mūzika,» skaidro Valters Pūce.

Bet «LudwigVanRammstein» apvienoti divi vācu mūzikas grandi - leģendārā grupa «Rammstein» un Ludvigs van Bēthovens. Arī grupas «Rammstein» mūziķi ir dzirdējuši «Dagamba» veikumu un par to izteikušies ļoti atzinīgi. Piektās simfonijas taktis šeit savijas ar dziesmu «Du Riechst So Gut», Septītās simfonijas lēnā daļa ar dziesmu «Mutter», populārais klavieru skaņdarbs «Elīzei» atbalsojas dziesmā «Sonne».

«Cik skaista un melodiska patiesībā ir «Rammstein» mūzika un kāda mežonīga jauda caurstrāvo Bēthovena darbus! Sākumā šis savienojums likās traks un nerealizējams, taču ar laiku atklājām, cik organiski šīs dažādo laiku melodijas viena otru papildina, veidojot muzikālu sinerģiju ar netverami mežonīgu skaistumu,» saka «Dagamba» pianists Dainis Tenis.

Koncertā gaidāmi pārsteigumi, būs iespēja dzirdēt pavisam jaunas kompozīcijas, un grupai pievienosies arī jauktais koris.

«Mums ir liels gods jau piekto reizi noslēgt Dzintaru koncertzāles vasaras sezonu. Šajā koncertā mēs atskaņosim jaudīgākos un klausītāju iemīļotākos skaņdarbus no visām mūsu programmām, kā arī esam parūpējušies par ieskatu ilgi gaidītajā jaunajā koncertprogrammā. Ar lielu nepacietību gaidām šo vakaru, jo koncerti Dzintaru koncertzālē izcēlušies ar īpašu atmosfēru un atmiņā paliekošu enerģijas apmaiņu starp grupu un publiku,» saka Valters Pūce.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais