Neatkarīgā iesaka: Bezmaksas TOP 10 kultūras pasākumi līdz 2. septembrim

© Publicitātes foto

5.lapa

Ielu mākslas festivāls

Publicitātes foto

Sestdien, 27. augustā, Cēsu pilsētas ielas un laukumi taps par priecīgu un neparastu skatuvi starptautiskam profesionālā laikmetīgā cirka un ielu mākslas festivālam «Cēsis MOOOVE».

Festivāls, īstenojot starptautisku ielu mākslas notikumu, atvērs festivāla robežas daudzveidīgām mākslas formām un veidos ciešāku sadarbību ar vietējiem māksliniekiem.

Festivāla programma šogad tiek veidota ar vairāk nekā 15 profesionāliem māksliniekiem no Lietuvas, Igaunijas, Francijas un Latvijas. Paredzēti 9 pasākumi Rožu laukumā un «Malas» pagalmā, piedāvājot velosipēdu parādi, darbnīcas, akrobātiku, žonglēšanu un gaismas šovu.

Festivālam nepastāv valodas barjeras un tas ir bezmaksas, dodot iespēju savest kopā dažādos Cēsu novadā esošos cilvēkus, kas šogad varētu būt īpaši aktuāli Krievijas kara Ukrainā izraisītās bēgļu krīzes dēļ, vienojoties kopīgā pieredzē, atbalstā un priekā.

Dienas programma

(Rožu laukums - no pulksten 12 līdz 16):

Rīgas Cirka skolas darbnīcas: žonglēšana ar bumbiņām un līdzsvara noturēšanas darbnīca (Latvija), Gatis Kreicbergs un «Crazy bikes» (Latvija), Grete Gross «Drüaad»/akrobātika (Igaunija), Valery Komiksarenko «Iguana»/plastiskā akrobātika (Latvija), «Crazy bikes» velosipēdu parāde no Rožu laukuma uz Vienības laukumu

Vakara programma

(Mākslas telpa «Mala» - no pulksten 19 līdz 22):

«Soralino» - «Inbox»/laikmetīgais cirks (Francija/Itālija), «Kanta Company» - «Clothes and Us»/objektu manipulācija, akrobātika (Lietuva), apvienība «Pulsa efekts» (Latvija, attēlā), «The Soul of Flames»/uguns deja (Latvija).

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais