Neatkarīgā iesaka: Bezmaksas TOP 10 kultūras pasākumi līdz 19. augustam

© Publicitātes foto

8.lapa

Stāsts par mīlestību un sapratni

Publicitātes foto

Kultūrtelpa «Strops» Pļavniekos (Bērzu birzī, Andreja Saharova ielā 30) turpina aktīvi darboties, un arī augustā katru otro trešdienu pulksten 19 un katru otro sestdienu pulksten 12 būs skatāmi dažādi neliela formāta koncerti un izrādes. Ieeja bez maksas.

Sestdien, 13. augustā, pulksten 12 Rēzeknes teātris «Joriks» piedāvās skatītājiem mēmo detektīvu visai ģimenei «Cauruļzobis vienīgais» (attēlā). Stāsts par mīlestību un sapratni vienā cēlienā. Izrāde ir bez vārdiem, piemērota gan lielam, gan mazam skatītājam. Radošā komanda: režisors Edgars Niklasons, scenogrāfija - Evita Bēta, dramaturģija - Sandija Santa, horeogrāfe - Alise Putniņa, spēlē Marats Efendijevs, Tatjana Suhiņina-Pecka un Kristīne Klimanova.

Trešdien, 17. augustā, pulksten 19 gaidāms Antas Eņģeles un Marko Ojalas koncerts. Anta un Marko kopā muzicē jau 15 gadus, respektējot viens otra brīvību radošajās izpausmēs. Marko ir profesionāls bajānists, nācis no Somijas ziemeļiem, atraktīvs un sirsnīgs cilvēks, apveltīts ar skaistu baritonu, perfekti pārvalda arī ģitāru un mandolīnu. Antas zemais balss tembrs, ugunīgā harizma un spēja aizmirstai dziesmai likt ieskanēties ļoti personīgi, atstāj dziļu iespaidu uz ilgu laiku.

27. augustā pulksten 12 Arnis un Laima Miltiņi aicina ģimenes ar bērniem tikties koncertā - sarunās un dziesmās ar skatītāju līdzdalību. Programmā: Arņa Miltiņa un citu komponistu dziesmas ar Ineses Zanderes, Andra Akmentiņa, Knuta Skujenieka un citu dzejnieku vārdiem.

Noslēdzot Vasaras kultūrtelpas «Stropi» Pļavniekos, Bērzu birzī pasākumu programmu, 31. augustā pulksten 19 koncertu sniegs duets «Čipsis un Dullais».

«Čipsis un Dullais» ir dzīvesstila zīmols no Rīgas, kas dzied par dzīvi, tik smieklīgi un tik nopietni, kāda tā ir. Mūzikas stilu pazinēji saklausīs jaunā viļņa šlāgeri, bet visi, kuri kustas sirds ritmā, sauc to vienkārši par romantiskām dziesmām.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!