Neatkarīgā iesaka: Bezmaksas TOP 10 kultūras pasākumi līdz 19. augustam

© Publicitātes foto

6.lapa

Dziesminieku konkursa fināls

Publicitātes foto

Jau trešo gadu Austras biedrība realizē dziesminieku konkursu «Tīrradnis», taču pirmoreiz tā fināla koncerts sestdien, 13. augustā, pulksten 16, pateicoties izvirzītajai tematikai, notiks E. Veidenbauma memoriālajā muzejā «Kalāči».

Žūrijas darba rezultātā dalībai finālā izvirzīti astoņi dalībnieki kategorijā «Jaunie dziesminieki» un pieci kategorijā «Pieredzes bagātie dziesminieki». Pēc «Tīrradņu» uzstāšanās klātesošos priecēs Ievas Akurateres (attēlā) un Ilzes Gruntes koncertprogramma. Ieeja bez maksas.

Šogad dalībai konkursā kopā tika saņemti 18 dziesminieku pieteikumi. Uz konkursa fināla koncertu klātienē kategorijā «Jaunie dziesminieki» ir aicināti 8 dziesminieki: Aigars Burģelis, Aldis Kolosovs, Andris Spalviņš, Emīls Dzelzkalējs, Evija Burka, Lauma Kazaka, Made Kalniete un Samanta Barsukova, savukārt kategorijā «Pieredzes bagātie dziesminieki» - Andžejs Beļevičs, Āris Ziemelis, Inta Pauļuka, Rūta Ķergalve un Uldis Punkstiņš.

Koncertā dalībnieki izpildīs divas paša sacerētas dziesmas, no kurām vienai jābūt ar Eduarda Veidenbauma tekstu, tādējādi atzīmējot dzejnieka 155. gadadienu un šogad jo īpaši akcentējot viņa literāro mantojumu.

Šogad dziesminieku sniegumu gan konkursa pirmajā posmā, gan klātienes fināla koncertā vērtēs žūrija: dziesminieks Edgars Šubrovskis, dzejnieks Māris Salējs, mūziķe Ilze Grunte, Latvijas Radio personība Roberts Buivids un konkursa idejas autore, Austras biedrības pārstāve Inese Muižniece.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais