Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 13. līdz 19. augustam

© Publicitātes foto

5.lapa

Mazie Opermūzikas un Mākslas svētki

Publicitātes foto

Sestdien, 13. augustā, Valmieras novada Sēļu muižā jau devīto gadu notiks Mazie Opermūzikas un Mākslas svētki.

Koncertstāsts «Margarēta un Fausts» veidots, balstoties komponista Šarla Guno operas «Fausts» sižetā, ko iedvesmojusi Johana Volfganga fon Gētes slavenā luga. Pirmizrādi piedzīvojot Parīzē 1859. gadā, opera joprojām priecē skatītājus slavenākajos pasaules operteātros.

Sēļu muižā būs spraigs un pārsteigumu pārpilns muzikāls piedzīvojums opermūzikas žanra gardēžiem - nebeidzamais stāsts par debesu un elles spēkiem. Nakts koncertā to izdzīvos profesionāli operas solisti: Sonora Vaice (soprāns, attēlā), Ilona Bagele (mecosoprāns), Artjoms Safronovs (tenors), Krišjānis Norvelis (bass) un Juris Ādamsons (baritons). Savukārt to raksturus spilgti iezīmēs izcili radītais mūzikas pavadījums - dzirkstošs, reizē mazliet mistisks un dramatisks, kas izskanēs svētku kamerorķestra sniegumā diriģenta Mārtiņa Ozoliņa vadībā. Tā būs lieliska iespēja ne tikai iepazīt franču komponista Šarla Guno opermūziku, bet sinerģijā ar dabas krāšņumu, gaismas un sveču atspulgu muižas dīķī baudīt augstas raudzes profesionālo mākslu, kultūrvēsturisko mantojumu, ainavisku kultūrvidi, izceļot un akcentējot Vidzemes kultūrvēsturiskajam novadam raksturīgās tradīcijas.

Mazie Opermūzikas un Mākslas Svētki Sēļu muižā aizsāksies ar Jūrmalas mākslinieku - Alises Landsbergas, Birutas un Jāņa Roberta Jansonu, Baibas Briedes, Jāņa Jēkabsona, Mairas Veisbārdes, Laines Kainaizes, Ineses Ziemeles - Sēļu muižas plenēra darbu izstādes atvēršanu un ekskursiju muižas kompleksā, apskatot un atverot vairākas mākslas izstādes.

Izstāžu zālē skatāma mākslinieka Artūra Auzera personālizstāde, Velvju zālē - mākslinieces Ineses Āboliņas keramikas izstāde «Laba diena», Mazajā zālē - mākslinieces Mairas Veisbārdes gleznu izstāde «Latvijas ainavas», klētī - LMA Keramikas katedras 2. kursa studentu arheoloģijas mantojuma keramikas darbu izstāde «Jauns - senais» un mākslinieces Māras Mozgires tekstilijas, stallī - kolekcionāra Roberta Pāžes radio kolekcijas izstāde un tradicionālā izstāde «Ziedi manā dārzā».

Būs iespēja apskatīt arī pastāvīgās ekspozīcijas - vēsturisko ekspozīciju «Sēļu muiža un apkārtnes muižas» un porcelāna figūriņu kolekcijas izstādi.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais