Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 6. līdz 12. augustam

© F64

7.lapa

Rokenrola noskaņas Burtnieku ezera krastā

F64

Rokenrols ir un būs vienmēr dzīvs - šo vēstījumu deju uzvedumā «Rok’n Rullē» Burtniekos, laukumā pie laivu kanāla, piektdienas, 12. augusta, vakarā pulksten 21 Agra Daņiļeviča horeogrāfijā izdejos Valmieras novada jaunieši kopā ar deju skolas «Dzirnas» dejotājiem.

Īpašie viesi - dabas un blūza iedvesmotais roka kvartets «The Bad Tones».

Šīs vasaras deju uzvedums «Rok’n Rullē» ir stāsts par to, ka rokenrols neatstāj vienaldzīgu nevienu un tas ir kā skabarga acī visai padomju laika kultūrai, jo ko gan jauniešiem vairāk vajag, ja ne iespēju protestēt.

Jau septīto gadu pēc kārtas Burtnieku ezera krastu piepildīs jauniešu deju soļi. Lai sagatavotos uzvedumam, augusta sākumā meistarklasēs Ēvelē un Burtniekos vietējie Valmieras novada jaunieši Agra Daņiļeviča (attēlā) un deju skolas «Dzirnas» pasniedzēju vadībā kopā ar profesionāliem dejotājiem attīstīja ritma izjūtu un pilnveidoja savas kustību prasmes.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!