Neatkarīgā iesaka: Bezmaksas TOP 10 kultūras pasākumi līdz 5. augustam

© Publicitātes foto

9.lapa

Etnonakts Ērmaņu muižā

Publicitātes foto

Sestdien, 30. jūlijā, Ērmaņu muižā (Alūksnes novada Malienas pagastā) tiks izdejota ikgadējā «Danču Etnonakts». Danču vadošie mūziķi - folkloras deju kopa «Dandari». Sākums - pulksten 19.

Deju pauzēs darbosies Brīvā skatuve. Ikviens ir aicināts nospēlēt vienu, divas dziesmas vai dejas no savas ģimenes etniskā mantojuma. Dziesmas var būt jebkurā valodā, bez prasmju un spēju ierobežojuma.

Ikviens aicināts uzvilkt savu tautastērpu un izbaudīt «Etnonakti»!

Latvijas Universitātes folkloras deju kopa «Dandari» darbojas jau vairāk nekā 40 gadus, un tās mērķis ir kopt, saglabāt un popularizēt latviešu horeogrāfisko folkloru - spēles, rotaļas, pāru un daudzpāru dejas. «Dandaru» repertuārā ir dažādu Latvijas novadu dejas un rotaļas, kuras viņi rāda gan koncertos, gan māca meistarklasēs tradicionālo deju festivālos daudzviet pasaulē.

Ieeja bez maksas.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais