Neatkarīgā iesaka: Bezmaksas TOP 10 kultūras pasākumi līdz 5. augustam

© Publicitātes foto

7.lapa

Pasaules koklētāju nometnes koncerti un danči Kocēnos

F64

Svētdien, 31. jūlijā, Kocēnos norisināsies Pasaules koklētāju nometne sadarbībā ar virtuozāko un perspektīvāko latviešu etnogrāfiskās kokles spēlētāju, kokles spēles lietpratēju Laimu Jansoni.

Tās laikā nometnes dalībnieki piedalīsies meistarklasēs, dziesmu vakarā, diskusijās un kopīgās, skanīgās dziesmu spēlēs.

Nometnes noslēgumā ikviens interesents aicināts apmeklēt koncertus un dančus Kocēnu estrādē. Pulksten 19 izskanēs «Vakara koncerts», kurā piedalīsies somu kanteles zinātāja un spēles meistare Arja Kastinena no Somijas, kā arī kokļu lietpratēji Valdis Muktupāvels, Vinija Folkmane, Laima Jansone (attēlā), Latvīte Cirse, Zane Sniķere, Namejs Kalniņš, Bāgs un Malvīne Mantiniece.

Pēc koncerta, no pulksten 20.30, uz kopīgu sadziedāšanos un saspēlēšanos aicinās dziesminiece Anta Eņģele, savukārt pulksten 21.30 Kocēnu estrādē būs lustīgi danči kopā ar latviešu tradicionālo mūzikas instrumentu spēles pārzinātājiem - «Skaņumājas muzikantiem».

Pasaules koklētāju nometne kļuvusi par ikgadēju tradīciju, tā Valmieras novadā norisināsies jau sesto reizi. Zināšanās un kokles spēles prasmēs ar nometnes dalībniekiem dalīsies lieliski pasniedzēji gan no Latvijas, gan Somijas: etnogrāfiskās kokles spēlētāja, kokles spēles lietpratēja Laima Jansone, mūzikas terapeite Vinija Folkmane, somu kanteles zinātāja un spēles meistare Arja Kastinena, kokļu lietpratējs, etnomuzikologs Valdis Muktupāvels, kā arī Ilmārs Pumpurs un Rihards Valters.

Pasākumu apmeklējums ir bez maksas.

Lietus gadījumā koncerti un danči notiks Kokmuižas brūzī.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!