Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 30. jūlija līdz 5. augustam

© Publicitātes foto

8.lapa

Starptautiska laikmetīgās dejas mākslinieku rezidence

Publicitātes foto

Sestdien, 30. jūlijā, Aizputē, A/S «Kurzemes atslēga» klubā «Kurzeme», kā arī rūpnīcā un tās teritorijā notiks laikmetīgās dejas programma «Horos», ar kuru tiks noslēgta divu nedēļu gara profesionāla rezidences programma horeogrāfiem, laikmetīgās dejas un performances māksliniekiem.

«Horos» ir dejas kompānijas «Tuvumi» iniciēta ilgtermiņa dejas apmaiņas programma, kuras mērķis ir veidot rezidences, organizēt viesizrādes un veicināt dažādas starpnozaru radošās sadarbības. Šogad programmu ir uzņēmusi Aizputes pilsēta, kur no 17. līdz 29. jūlijam notiek starptautiska laikmetīgās dejas mākslinieku rezidence, ar iespēju dalībniekiem strādāt pie esošo darbu attīstīšanas vai jaundarbu veidošanas. Rezidencē piedalās horeogrāfe Gundega Rēdere, Islandē dzīvojošais mākslinieks Klāvs Liepiņš, performances māksliniece un dramaturģe Sandija Santa, mākslinieku duets IevaKrish (Latvija/Lietuva) un zviedru horeogrāfs un dejotājs Ēriks Eriksons.

Rezidences noslēgumā, 30. jūlijā, Aizputē, A/S «Kurzemes atslēga» klubā, teritorijā un industriālās telpās notiks laikmetīgās dejas programma, kurā dienas garumā tiks piedāvātas vairākas jau atzinību ieguvušas dejas izrādes. Programmā ir iekļauta mākslinieku Krišjāņa Santa un Ērika Eriksona «Homo Novus» festivālam veidotā izrāde «Vērpete» (attēlā), kas ir ieguvusi «Spēlmaņu nakts» balvu kā gada sasniegums laikmetīgajā dejā un projekta «Jauno maiņa» ietvaros veidotā Gundegas Rēderes izrāde «Viens» (Ģertrūdes ielas teātris). «Horos» ietvaros tiks pabeigta un pirmizrādi piedzīvos Klāva Liepiņa izrāde «Grosombols». Programmu papildinās Sandijas Santas performance «Aka», kā arī Ērika Eriksona un Gundegas Rēderes rezidences laikā veidoto jaundarbu skices.

Programma norisināsies divās daļās (no pulksten 14 līdz 20.30 ar pārtraukumu no pulksten 16 līdz 18).

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!