Neatkarīgā iesaka: Bezmaksas TOP 9 kultūras pasākumi līdz 29. jūlijam

© Publicitātes foto

7.lapa

Rīts spāņu un argentīniešu gaumē

Publicitātes foto

Svētdien, 24. jūlijā, no pulksten 11 līdz 12 Siguldas Pils kvartālā notiks «Muzikālās brokastos Siguldā - rīts spāņu un argentīniešu gaumē», kurā uzstāsies duets Gunta Ābele un Džovanni Fornazīnī.

«Duo Gunta Ābele un Giovanni Fornasini» (attēlā) aktīvi koncertē kopš 2012. gada. Tas ar panākumiem piedalījies festivālos un koncertos Šveicē, Itālijā, Vācijā un Latvijā. Lai arī abi mūziķi bieži spēlē dažādos kamermūzikas ansambļos un uzstājas kā solisti, viņi vienmēr ar īpašu prieku uzstājas arī duetā.

Programmā «Rīts spāņu un argentīniešu gaumē» apvienojas spāņu temperaments, romances un dziesmas kopā ar Argentīnas mežonīgo dabu, ātrajiem ritmiem un kaislībām.

Džovanni Fornazīnī dzimis Padujā, Itālijā un jau četru gadu vecumā sācis spēlēt klavieres. Vēlāk viņš studējis Padujas konservatorijā gan klavieru, gan klavesīna spēli. Itālijā viņš uzvarējis dažādos konkursos un kā solists uzstājies ar Padujas un Veneto orķestri. Piedalījies starptautiskās meistarklasēs pie izciliem pianistiem - Aldo Čikolīni, Benedeto Lupo un Hovarda Šellī. 2006. gadā Fornazīnī uzsāka studijas Bāzeles mūzikas akadēmijā prof. Filipo Gambas klasē, kamermūzikā papildinājies pie prof. Serdžo Acolīni, Benjamina Engeli un Maika Svobodas. 2020. gadā pie prof. Freda Frita un Alfrēda Cimmerlina Bāzeles mūzikas akadēmijā absolvējis brīvās improvizācijas studijas. Pianista repertuārs ir daudzpusīgs - no baroka līdz mūsdienām. Tomēr īpaši tuvs viņam ir romantiskais un klasiskais stils - Mocarta, Bēthovena, Šūberta, Šopēna un Lista darbi. Džovanni Fornazīnī regulāri koncertē gan kā solists, gan kamermūzikā. Kopš 2012. gada viņš ir klavierskolotājs mūzikas skolā Burgdorfā, Šveicē un no 2016. gada koncertmeistars Grenhenas starptautiskajā pūšaminstrumentu konkursā.

Gunta Ābele ir spoža jaunās paaudzes čelliste. Dzimusi Rīgā un uzaugusi mūziķu ģimenē. Sākot mācības pie profesores Eleonoras Testeļecas Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolā, viņa kļuvusi par Augusta Dombrovska, Latvijas Nacionālais Mūzikas skolu un Karla Davidova starptautiskā čellistu konkursa laureāti. Vēlāk viņa turpinājusi mācības Bāzeles Mūzikas akadēmijā pie profesora Ivana Monigeti un Sol Gabetas. Ar izciliem panākumiem piedalījusies vairākos konkursos, kā soliste un kamermūziķe koncertējusi visā Eiropā un uzstājusies starptautiski pazīstamos mūzikas festivālos. Gunta Ābele ir kamerorķestra «Camerata Basilea» dibinātāja un mākslinieciskā vadītāja, kā arī orķestra «Collegium Musicum Basel» čellu grupas koncertmeistara vietniece.

Ieeja koncertā bez maksas.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!