Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 23. līdz 29. jūlijam

© Publicitātes foto

8.lapa

«Zelta Mikrofona» laureātu koncerts

Publicitātes foto

«Zelta Mikrofons» rīkotāji 26. jūlijā aicina apmeklēt unikālu koncertu Dzintaru koncertzālē, kurā uzstāsies 2022. gada un iepriekšējo gadu laureāti.

Mūzikas ierakstu gada balva «Zelta Mikrofons» ir ikgadēja labāko Latvijas mūziķu apbalvošanas ceremonija, kurai 2021. gadā apritēja 25 gadi. Diemžēl Covid-19 pandēmijas izraisītie pulcēšanās ierobežojumi neļāva šo notikumu atbilstoši atzīmēt.

Beidzoties ierobežojumiem, «Zelta Mikrofons» rīkotājiem ir radusies iespēja saaicināt iepriekšējo gadu statuetes ieguvējus uz krāšņu vasaras koncertu Dzintaru koncertzālē, lai kopā ar skatītājiem nosvinētu ceremonijas rīkošanas gadsimta ceturkšņa sasniegšanu.

Pa šiem 26 ceremonijas gadiem pasniegtas turpat 500 statuetes un visvairāk tās ir saņēmusi grupa «Prāta vētra», Raimonds Pauls, Dons, «Instrumenti», «Labvēlīgais tips», Normunds Rutulis, «Dzelzs vilks», «Musiqq» un daudzi citi Latvijas iecienītie mākslinieki. Katru gadu «Zelta Mikrofonā» izgaismojas jauni un talantīgi mūziķi, kurus žūrija atzīmē nominācijā «Gada debija». Ikgadēji tiek pasniegtas balvas par mūža ieguldījumu Latvijas mūzikas attīstībā, ko ir saņēmuši tādas leģendas kā Raimonds Pauls, Imants Kalniņš, «Menuets», «Jumprava», «Čikāgas piecīši», Uldis Stabulnieks, Jānis Peters, Viktors Lapčenoks, «Eolika» un vēl daudzi citi.

««Zelta Mikrofons» ir mana mūža lielākais projekts, kam esmu veltījusi gandrīz pusi no savas dzīves un esmu gandarīta, ka tas ir bijis iedvesmas avots arī daudzu citu nozaru profesionāļu apbalvošanas ceremoniju radīšanai. Rīkojot šo jubilejas koncertu, es gribēju pateikties visiem mūziķiem un ceremonijas atbalstītājiem par uzticību un sadarbību, veidojot šos unikālos ikgadējos svētkus un dot iespēju skatītājiem būt klāt tai maģiskajā gaisotnē, kas vienmēr valda «Zelta Mikrofons» ceremonijās,» saka «Zelta Mikrofons» producente un koncerta rīkotāja Elita Mīlgrāve (attēlā).

Koncerta tiešraidi un ieskatu sarkanā paklāja norisēs varēs vērot nākamās paaudzes televīzijā Go3, savukārt 5. augustā ierakstu varēs noskatīties kanālā TV3.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!