Neatkarīgā iesaka: Bezmaksas TOP 10 kultūras pasākumi līdz 22. jūlijam

© Publicitātes foto

7.lapa

Itālijas ainiņas Bauskas pilī

Publicitātes foto

Bauskas pils muzejā līdz 31. augustam būs skatāma Ligitas Caunes personālizstāde «Ar Itāliju sirdī». Izstādē eksponētas 14 mākslinieces gleznas, kas atspoguļo ainas no Itālijas.

Darbu autore ir aizrautīga ceļotāja, tādēļ vairākas izstādes veltītas ceļojumiem pa Itāliju, Austriju, Izraēlu, Jordāniju, Maroku, Angliju, Skotiju un Dubaiju. Bauskā mākslinieces darbi būs skatāmi pirmo reizi. Ceļojumos tvertos mirkļus māksliniece atainojusi akvareļa un flomāstera zīmējumos un eļļas studijās, kas tapuši no 2012. līdz 2021.gadam.

«Itālija mani sajūsmina un ir vismīļākā zeme no visām zemēm, kur esmu bijusi. Protams, ka katrā vietā ir savs īpašais, atšķirīgais skaistums. Itālija mani vilina un saista ar dabu - kalnu un jūru, ezeru un mazo pilsētiņu ritmiem, ar brīnišķīgiem, sirsnīgiem cilvēkiem un mūziku. Īpaša vieta ir Venēcijai. Tikai uz vietas dzīvojot un gleznojot, ieklausoties pilsētas skaņās, sajūtot smaržas un iepazīstot cilvēkus, sāc saprast šo mistisko un mazliet sirreālo pilsētu, kas pievelk kā magnēts,» saka māksliniece.

Ligita Caune dzimusi 1950. gada 30. maijā Sēlijas pilsētā Viesītē mazbānīša mašīnista Alfrēda un mājsaimnieces Martas Vecumnieku četru bērnu ģimenē kā jaunākais bērns. Mācoties Viesītes vidusskolā sastapa pedagogu, mākslas zinātnieku Arkādiju Kasinski, pateicoties viņam nolēma turpmāko dzīvi darboties mākslas jomā. Absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmiju, Interjera dizaina nodaļu (1975), kopš 1987. gada ir Latvijas Mākslinieku savienības biedre. Māksliniece regulāri piedalās izstādēs un plenēros Latvijā un ārzemēs. Sarīkojusi vairāk kā 80 personālizstādes gan Latvijā, gan arī citās valstīs - Itālijā, Austrijā, Krievijā, Lietuvā, Dānijā, Baltkrievijā.

Izstāde bezmaksas apskatāma Bauskas pils muzeja darba laikā (katru dienu no pulksten 10 līdz 18).

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!