Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 16. līdz 22. jūlijam

© Publicitātes foto

4.lapa

Iemīļotas un mazāk zināmas Imanta Kalniņa dziesmas

Publicitātes foto

Sestdien, 16. jūlijā, pulksten 16 Krimuldas muižā (Mednieku ielā 3, Siguldā) norisināsies koncerts «Kamēr vien gliemeži skrien». Tajā tiks atskaņotas klausītāju iemīļotas, kā arī mazāk zināmas Imanta Kalniņa dziesmas.

Koncerta divās daļās uzstāsies Daumants Kalniņš (balss un oboja) un Kaspars Zemītis (balss un ģitāra).

Režisore Māra Ķimele kopā ar mūziķiem Daumantu Kalniņu un Kasparu Zemīti radījuši stāstu, kas aizsniedzas līdz pat komponista daiļrades pirmsākumiem, atskaņojot skatītājiem arī mazāk zināmas Imanta Kalniņa dziesmas. Tās no rotaļīgām pāriet domīgās, no līksmām kļūst intīmas.

Līdzās dziesmām izskanēs instrumentālie skaņdarbi obojas, klavieru un ģitāru spēlē. Koncertuzveduma tapšanā piedalījies arī pats Imants Kalniņš, daloties esejiskās pārdomās par laika ritējumu. Tās caurvīsies koncertuzvedumam, vienojot skaņdarbu radīšanas laiku ar šodienu.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais