«Neatkarīgā» iesaka: Bezmaksas TOP10

© Publicitātes foto

5.lapa

Gruzīnu dziedātāja Šota Adamašvili koncerts

Publicitātes foto

Ar autentisku amerikāņu kantri mūziku svētdien, 3. jūlijā, pulksten 14 Ziemupes jūrmalas stāvlaukumā uzstāsies gruzīnu dziedātājs Šota Adamašvili (attēlā).

Eiropas koncertturnejas ietvaros plānots sniegt vairāk nekā 40 koncertus Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Polijā un Spānijā.

«Pagājušajā vasarā viesojos Latvijā un iemīlēju šo valsti, šo zemi, tās cilvēkus. Gada laikā esmu apguvis latviešu valodu un iemācījies vairākas latviešu dziesmas ar kurām ceru iepriecināt vietējos klausītājus. Ļoti priecājos atkal šeit atgriezties,» stāsta mūziķis.

Šota Adamašvili ir dzimis un audzis mazā Gruzijas pilsētiņā Bolnisi, piedalījies vairākos Gruzijas TV šovos, vietējos un starptautiska mēroga festivālos. 2021. gadā ieguvis Starptautisko kantrī mūzikas balvu «Texas Sounds» divās kategorijās - «Virtual Rising Star Of The Year» un «Producer’s Choice».

Koncertu Ziemupei sešsimtgades svētku ietvaros dāvina Albertu ģimene.

Ziemupe ir mazs piejūras ciematiņš Kurzemē ar interesantu vēsturi, nemateriālo kultūras un spēcīgu dabas mantojumu. Ziemupes ciems kā vieta pirmo reizi kartēs minēts 1422. gadā. Sākotnēji Ziemupes nosaukums parādījās kā Zembeekte. 1791. gadā tiek minēts jau krietni latviskāks nosaukums - Zemmuppen. Šodien Ziemupe ir zināma kā viena no retajām aizsargājamās dabas resursu pērlēm un vieta - miera osta tiem, kuri meklē vietu, kur atgūt spēkus un sirdsmieru. Ziemupē šobrīd dzīvo vien ap 160 iedzīvotājiem, kuru skaits vasaras sezonā vairākkārt pieaug. Ciems vienmēr bijis dzīvs - ar dabu, notikumiem, tradīcijām, ar aktīviem cilvēkiem, kuri prot darīt un radīt, svinēt un novērtēt.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais