Neatkarīgā iesaka: Bezmaksas TOP 10 kultūras pasākumi līdz 22. jūnijam

© Publicitātes foto

8.lapa

«Skroderdienas Silmačos» Līvānos un Birzgalē

Publicitātes foto

Sagaidot Jāņus un noslēdzot teātra sezonu, Ogres teātris kā katru gadu dodas viesizrāžu tūrē ar skatītāju iemīļoto brīvdabas iestudējumu «Skroderdienas Silmačos», kas šogad bez maksas būs skatāms Līvānos un Birzgalē.

Rūdolfa Blaumaņa «Skroderdienas Silmačos» ir latviešu teātra fenomens - luga, ko katros Jāņos latvieši labprāt skatījušies un skatās, smejas līdz asarām un dzied līdzi Blaumaņa sirsnīgajām kuplejām.

Režisora Jāņa Kaijaka veidotā «Skroderdienu Silmačos» skatuves versija pirmizrādi piedzīvoja 2010. gadā un ir kļuvusi par vienu no pieprasītākajiem Blaumaņa lugas iestudējumiem, kas ik gadu Jāņu laikā tiek spēlēts uz dažādām Latvijas brīvdabas skatuvēm.

««Skroderdienās» kopā saplūst daudzas svarīgas komponentes - Līgo svētku nozīme, Blaumaņa iekodētais latviskums gan tēlos, gan attiecībās un kopā būšana, ko var pielīdzināt sadziedāšanās fenomenam, kad visi esam vienā ritmā un elpā,» norāda Ogres teātra režisors Jānis Kaijaks.

Izrādes radošā komanda: kostīmu māksliniece Ilze Kupča-Ziemele, scenogrāfs Māris Ruskulis, vokālā pedagoģe Ilze Miezere, gaismu un skaņu operators Mārtiņš Andersons, radošā direktore Ieva Rodiņa. Lomās: Ogres teātra aktieri.

Skroderdienu Silmačos» izrādes:

svētdien, 19. jūnijā, pulksten 19 Līvānos, pie Līvānu Stikla un amatniecības centra,

trešdien, 22. jūnijā, pulksten 19 Birzgales brīvdabas estrādē.

Ieeja bez maksas.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais