Neatkarīgā iesaka: Bezmaksas TOP 10 kultūras pasākumi līdz 10. jūnijam

© Publicitātes foto

5.lapa

Ūdens un pazemes dievības mūzikā

Publicitātes foto

Sestdien, 4. jūnijā, pulksten 16 RKTMC «Mazā ģilde» uz baroka mūzikas koncertu «Ūdens un pazemes dievības mūzikā» aicina baroka orķestris «Collegium Musicum Riga», soliste Ieva Sumeja (soprāns) un diriģents, senās mūzikas pētnieks Māris Kupčs.

Komponisti Frančesko Kavalli, Antonio Vivaldi, Georgs Frīdrihs Hendelis un Džirolamo Freskobaldi ir tikai daži no 17. un 18. gadsimta skaņražiem, kuri savās operās un dziesmu krājumos izmantojuši sengrieķu mitoloģijā bieži sastopamo mītisko dabas dievību Nimfu, jaunu un skaistu sievieti. Komponisti dažādos laikmetos un dažādos stilos ir apdziedājuši šīs dievības mistiskos tēlus - Jūras nimfu, Harmoniju u.c., un vienlaikus cilvēku pasaulei tuvos personāžus, kā piemēram, Galateju, kura cieš mīlestības dēļ. Tādēļ baroka orķestris «Collegium Musicum Riga» diriģenta Māra Kupča vadībā ir sarūpējuši aizraujošu senās mūzikas programmu «Ūdens un pazemes dievības mūzikā», kas caur aizgājušo gadsimtu komponistu iedvesmas pilnajiem skaņu rakstiem izskanēs kā veltījums mistiskajam barokā, turpretī dažādu nimfu lomā iejutīsies daudzsološā soliste Ieva Sumeja (attēlā).

Ieeja koncertā bez maksas.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais