Neatkarīgā iesaka: Bezmaksas TOP 10 kultūras pasākumi līdz 10. jūnijam

© Publicitātes foto

10.lapa

Noklausies! Atbalsta dziesma drosmīgajai ukraiņu tautai

Publicitātes foto

12. augustā Dzintaru koncertzālē notiks mūziķa un dziesmu autora Guntara Rača autorvakars «365». Koncerta pirmajā daļā izskanēs vairākas jaunas dziesmas, kuru pamatā ir dzejoļi no mūziķa un dzejnieka populārajām dzejoļu grāmatām «365».

Viena no jaunajām dziesmām būs «Maijpuķīte», kuras pamatā ir 5. jūnija dzejolis no grāmatu sērijas trešās daļas. Arī dziesmas melodiju šoreiz rakstījis Guntars pats. Kora partijas aranžējis Rūdolfs Bērtiņš, ierakstā piedalījās «Rīgas Doma zēnu koris» ar tā vadītāju diriģentu Mārtiņu Klišānu. Ierakstu producēja Gints Stankevičs.

«Dziesma ir par ticību saviem spēkiem. Par tādu ticību, kas kļūst par tavu galveno ieroci cīņā, aizstāvot savu Dzimteni. Šī ir mūsu atbalsta dziesma drosmīgajai un pašaizliedzīgajai ukraiņu tautai un tās varoņiem,» saka Guntars Račs.

Gaidāmā autorvakara «365» pirmajā daļā uzstāsies grupa «Saldās sejas», «Rīgas Doma zēnu koris", jaunas Maestro dziesmas no tikko izdotā albuma «Glezna» izpildīs Mārtiņš Kanters, piedalīsies Maestro jaunā favorīte Paula Saija un grupas «Saldās sejas» solisti.

«Turies, turies, baltais ziediņ

Neļauj ēnām sevi liekt

Tu jau vari, tu jau proti

Tumsu nost no pleciem triekt

Rīts ar saules dzīpariņiem

Ataust nežēlīgi maigs

Turies, turies, maijpuķīte

Šis ir tavu ziedu laiks.»

Dziesma «Maijpuķīte»: https://orcd.co/maijpukite

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais