Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 28. maija līdz 3. jūnijam

© Publicitātes foto

9.lapa

Jūtu radīta eiforija un līdzatkarība

Publicitātes foto

Pirmdien, 30. maijā, pirmizrāde Ģertrūdes ielas teātrī (ĢIT) m - horeogrāfes Janas Jacukas iestudējums «Attālums starp mums».

Darbā «Attālums starp mums» horeogrāfe Jana Jacuka pievēršas savstarpējo attiecību trauslumam, jūtu radītajai eiforijai un līdzatkarībai. Iepriekš Jana līdztekus kustībai daudz strādājusi ar tekstu, bet šoreiz galvenais medijs ir ķermenis. Izrādei cauri vijas sajūtu karuselis, diviem cilvēkiem tiecoties pēc tuvības un atkal attālinoties.Jana Jacuka savus darbus veido, risinot tēmas un jautājumus, kas tiešā veidā skar viņu pašu. Jana ir autore darbiem «Viss būs labi» un «Baiļu rutīna» un līdzautore izstādei un digitālajai kolekcijai «Lietisko pierādījumu muzejs», kas skar neērto tēmu par vardarbību ģimenē. Izrāde «Baiļu rutīna» tika nominēta «Dejas balvai 2020/2021» un šī gada Baltijas Dejas platformā Tallinā pārstāvēs Latviju. Paralēli Jana darbojas arī teātrī kā horeogrāfe Viestura Kairiša izrādēs («Smiļģis» Dailes teātrī, «Mumu» Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī), «Baltiešu gredzens» Nacionālajā teātrī, u. c.), savukārt kā izpildītāja piedalījusies ĢIT un «KatlZ» producētajās izrādēs «Situāciju komēdija» (rež. V. Ļisovskis, Krievija) un «Lielgabalu gaļa» (rež. D. Volkostrelovs, Krievija).

Izpildījums: Marģers Vanags un Jana Jacuka.

Marģers Vanags ir daudzsološs jaunais dejotājs. Piedalījies lielizrādē «Abas malas» (horeogrāfe Liene Grava) un laikmetīgās dejas skaņdarbā «Labra Nams» (horeogrāfu apvienība «IevaKrish»), kā arī izrādēs «alfaSAPIENSI» (režisors Elmārs Seņkovs, horeogrāfe Elīna Gediņa), «привет-atā» (horeogrāfe Līga Ūbele), «Mamma, esmu Abānijā» (horeogrāfe Olga Žitluhina).

Skaņu mākslinieks: Normunds Balodis, gaismas: Dina Beināre, kostīmi, plakāts: Estere Betija Grāvere. Nākamā izrāde - 31. maijā.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais