Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 28. maija līdz 3. jūnijam

© Publicitātes foto

6.lapa

Vasaras sezonas atklāšana Dzintaru koncertzālē

Publicitātes foto

Dzintaru koncertzāles vasaras sezona 28. maijā pulksten 20 tiks atklāta ar vērienīgu koncertu, kurā būs iespēja dzirdēt popmūzikas leģendu Maikla Džeksona, Stinga, «Earth Wind & Fire», Al Jerreau, kā arī Raimonda Paula un Gunāra Rozenberga kompozīcijas pavisam jaunos aranžējumos izcilu mūziķu sniegumā.

Līdzās Latvijas Radio bigbendam, Raimondam Paulam un Latvijas Nacionālajam simfoniskajam orķestrim uz skatuves kāps amerikāņu džeza dīva Čaina Mozes, Intars Busulis un dziedātāja Grēta Grantiņa (attēlā).

Čaina Mozes ir Francijā rezidējoša amerikāņu dziedātāja, slavenās džeza mūziķes Dī Dī Bridžvoteras meita, kura jau 16 gadu vecumā laidusi klajā savu pirmo singlu. Muzikālās karjeras laikā izdevusi piecus solo albumus un piedalījusies vairāk nekā 20 citu mūziķu ierakstos. Mūzikas kritiķi viņu dēvē par «absolūti elektrizējošu skatuves mākslinieci ar ideālu balsi, kas ir kā radīta džezam un blūzam» («London Jazz News»). Koncertā viņa izpildīs arī vairākas savas oriģinālkompozīcijas no albuma «Nightintales» - dzirkstoša kaleidoskopa, kurā organiski apvienots džezs, R & B, blūzs, pop un soulmūzika.

Jaunā dziedātāja Grēta Grantiņa ir labi pazīstama kā šova «X faktors» uzvarētāja. Viņa ieguvusi muzikālo izglītību Talsu mūzikas skolā, Ventspils mūzikas vidusskolā un Rīgas Doma kora skolā, bet pašlaik turpina mācības Latvijas Universitātē. Līdz šim Grēta darbojusies grupā «Insomnia», piedalījusies izrādē «Kaupēn, mans mīļais» un Mārtiņa Brauna koncertprogrammā «Veltījums».

Koncertā skanēs Gunāra Rozenberga un Maikla Džeksona kompozīcijas, Intara Busuļa populārākie hiti, Stinga balādiskie šedevri, valdzinošā smeldze Kvinsija Džounsa mūzikā, Villija Diksona neatvairāmais blūza grūvs, Semija Kāna jutekliskā džeza mīlas lirika, Raimonda Paula iemīļotās melodijas un citi skaņdarbi.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais