Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 7. līdz 13. maijam

© F64

9.lapa

Latviešu orģinālmūzikas un daiļliteratūras koncertprogramma

Publicitātes foto

Svētdien, 8. maijā, pulksten 14 Dzintaru koncertzālē izskanēs cikla «Brīvdienu mūzika» koncerts, kurā klausītājus priecēs burvīgu un talantīgu dāmu trijotne «Nyx Trio», kurā muzicē flautiste Anete Toča, vijolniece Tatjana Ostrovska un pianiste Ieva Sarja.

Kopā ar aktrisi Karīnu Tatarinovu mākslinieces radījušas latviešu orģinālmūzikas un daiļliteratūras koncertprogrammu, kas veltīta poētiskākajam Rīgas noskaņu apdziedātājam - Aleksandram Čakam, kuram 2021. gadā apritēja 120 gadu jubileja. Čaka prozas lasījumi mijiedarbosies ar latviešu komponistu kamermūzikas skaņdarbiem, kas pēdējā desmitgadē komponēti tieši «Nyx Trio» mūziķēm.

Jānis Lūsēns ar salonmūzikas vieglumu nesteidzīgi vēro pilsētvidi «Arkādijā», Imants Zemzaris sapņaini raugās mēnesnīcā, Jēkabs Nīmanis ekspresīvi izdejo tango, Monta Vērmane pievēršas naktij, Agnetas Volkovas «Ziedlapiņu valsī» rožlapiņas maigi stāsta par savām atvadām no mīlestības un Marina Vidmonte skaņdarbā «Strūklaka nimfa» atmosfēriski vēro Operas skvēra strūklaku dažādos gadalaikos. Rihards Dubra «Ziemas kaislībās» kaismīgi izdzīvo emociju gradācijas, bet Aivars Kalējs trīs miniatūrās met tiltu uz franču komponistu mūziku.

Koncerta vadītāja lomā iejutīsies un ar mūziķēm sarunāsies diriģents Jānis Ozols.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais