Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 15. līdz 22. aprīlim

© Publicitātes foto

10.lapa

Izrāde-lekcija ar nelūgtiem viesiem

Publicitātes foto

Ceturtdien un piektdien, 21. un 22. aprīlī, pirmizrādi piedzīvos teātra apvienības «Kvadrifrons» jaunākais veikums - digitāla izrāde-lekcija «TAG: Tu attapsies gandarīts».

Izrāde paredzēta pusaudžu auditorijai. Tās galvenais varonis Pēteris Vainags ir korporatīvais un individuālais konsultants un supervīzors, «self-made» speciālists un divu ultra maratonu dalībnieks, kurš savas dienas vada, mācot citiem, kā uzlabot savas dzīves kvalitāti. Kā attapties gandarītiem. Kas notiek tad, kad vienā no viņa lekcijām ielaužas nelūgti viesi? Vai viņš spēs turpināt? Vai varbūt pasaule beidzot uzzinās patiesību?

Izrādes režisors Reinis Boters tās saturu ir veidojis, sadarbojoties un runājot ar pusaudžiem no dažādām Latvijas skolām un jauniešu centriem. Pusaudži iesūtīja dažādus savu dzīvi raksturojošus radošos uzdevumus, kas galarezultātā ir izmantoti arī izrādē. «Kvadrifronam» ir iepriekšēja pieredze, veidojot izrādes pusaudžu auditorijai, tai skaitā ar «Spēlmaņu nakts» balvu godalgoto «Marija un zibens» (rež. Paula Pļavniece), kas tapusi Valmieras vasaras teātra festivāla ietvaros, tomēr šī ir pirmā reize, kad izrāde veidota jau procesā aktīvi strādājot ar mērķauditoriju.

Izrādes radošā komanda ir režisors Reinis Boters, māksliniece Kristiāna Marija Sproģe, video režisors Āris Matesovičs, aktieris Jānis Kronis, skaņu režisors Kārlis Tone, gaismu māksliniece Nikola Suhareva un producente Anna Ulberte.

Izrāde notiks reāllaikā un būs skatāma «bezrindas.lv» tiešraides platformā. Šosezon izrāde skatāma 21. un 22. aprīlī, kā arī 6. maijā pulksten 19.

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais