Neatkarīgā iesaka: Bezmaksas TOP 9 kultūras pasākumi

© Publicitātes foto

8.lapa

Ukraiņu komponistu skaistākie skaņdarbi

Publicitātes foto

Otrdien, 19. aprīlī, Lielajā ģildē gaidāms VSIA «Latvijas Koncerti» rīkotais Ukrainas nacionālā kamerorķestra «Kijivas solisti» koncerts, kurā piedalīsies arī ukraiņu pianists Arturs Ņikuļins un Latvijas Radio kora vīru grupa.

Sadarbībā ar www.ziedot.lv koncerta laikā tiks vākti ziedojumi Ukrainas cilvēku atbalstam. Koncertu tiešraidē būs iespējams klausīties Latvijas Radio 3 Klasika un skatīties LSM.lv, kā arī koncerta ierakstu varēs noskatīties 24. aprīlī pulksten 15.25 LTV1.

Koncerta programmā ukraiņu komponistu Valentīna Silvestrova, Miroslava Skorika, Aleksandra Šimko, Maksima Berezovska skaņdarbi, ukraiņu tautas mūzika, kā arī Fēliksa Mendelszona un Nino Rotas darbi.

Ukrainas nacionālais kamerorķestris «Kijivas solisti» apvieno atzītus un populārus mūziķus no visas Ukrainas, lielākā daļa no tiem ir nacionālu un starptautisku konkursu laureāti. Kamerorķestra izteiksmīgais un poētiskais stils apvienojumā ar ukraiņu mūzikas tradīcijām ir savaldzinājis klausītājus visā pasaulē: Luksemburgas pilī un UNESCO zālē Parīzē, Berlīnes Komiskajā operā, Nacionālajā Filharmonijas zālē Varšavā, Flažē koncertzālē Beļģijā, Vīnes Radio «Kulturhaus», Esplanādes koncertzālē Singapūrā un pasaules izstādē Japānā.

Orķestrim ir svarīgi nest pasaulē ukraiņu komponistu skaņdarbus, tāpēc koncerta programmā būs dzirdami dažādu ukraiņu komponistu skaņdarbi, sākot no klasicisma līdz pat ukraiņu laikmetīgās mūzikas izcilākajiem skaņdarbiem.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais