"Neatkarīgā" iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 9. līdz 14. aprīlim

© Publicitātes foto

3.lapa

Kalnozola debijas romāna pirmizrāde

Publicitātes foto

Otrdien, 12. aprīlī, Valmieras drāmas teātra Apaļajā zālē skatuves versiju Mārtiņa Eihes režijā piedzīvos Andra Kalnozola spožais un dzīvi apliecinošais debijas romāns «Kalendārs mani sauc».

«Kalendārs mani sauc» galvenais varonis ir Oskars. Viņš zina no galvas kalendāru un katru dienu iet staigāties, jo tas viņam nāk par labu. Oskaram ir mamma, mīlestība un draugi, un par to visu viņš raksta savā dienasgrāmatā. Oskars objektīvo zināšanu trūkumu aizstāj ar subjektīvu skatījumu - tā saka mācītājs Arvīds. Oskars patīk bērniem un dulliem pensionāriem. Oskars nepieder īstenībai. Oskaram nepatīk runāt. Oskars ir izlēmis uztaisīt izrādi ar saviem draugiem par skumjām, kas piemeklē cilvēkus, kad prieks ir izrādījies vienkārši tukša tehnika. Taču, lai uztaisītu labu teātra izrādi, Oskaram ir jāsaņem drosme un visiem jāpastāsta par sevi. Tur tas suns aprakts.

Izrādes radošajā komandā dramatizējuma autore Rasa Bugavičute-Pēce, scenogrāfe un kostīmu māksliniece Pamela Butāne, gaismu mākslinieks Gatis Priednieks - Melnacis, par muzikālo noformējumu atbild Emīls Zilberts.

Lomās: Meinards Liepiņš, Regīna Devīte, Aigars Apinis, Anna Nele Āboliņa, Mārtiņš Liepa, Mārtiņš Meiers, Inese Ramute, Diāna Krista Stafecka, Kārlis Dzintars Zahovskis.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais