"Neatkarīgā" iesaka: Bezmaksas TOP 9 kultūras pasākumi līdz 14. aprīlim

© Publicitātes foto

9.lapa

Gabarajevas pirmā personālizstāde

Publicitātes foto

No 9. līdz 30. aprīlim Kalnciema kvartāla galerijā skatāma mākslinieces Lindas Gabarajevas pirmā personālizstāde «Dabas dievi. Pilsētas dievi». Izstādes atklāšana - 9. aprīlī pulksten 12.

«Ir divi pretēji spēki, nesamierināmi, bet viens otru papildinoši. Pa vidu ir aiza, kurā virmo sirdabaina migliņa, tajā labāk neskatīties, jo var uznākt reibonis. Katrā aizas malā klints galā slejas mākoņos tīta pils. Vienu apēno mežonīgi dārzi, otra ap sevi izklājusi nebeidzamu betona plakni. Viena darināta no tēstiem baļķiem, otra - no dzelzsbetona. Reizumis kādā vientulīga torņa lodziņā pavīd skatiens, kurš ilgojas sastapt savu atspulgu. Izstāde ir tā sastapšana. Tā nenovēršami nolemta neveiksmei, dialogs nav iespējams, vieta sarunām ir kaut kur sidraba dūmakā, bet no tās jāvairās, jo tajā ir sakāve. Tāpēc paskatīsimies, kā viņi uzvedas, stāvot viens otram blakus. Varbūt pavadot ilgāku laiku kopā, viņi tuvosies aizai, kura draud aprīt visu, kas viņiem svēts,» saka jaunā māksliniece Linda Gabarajeva (1992). Viņa studē grafiku Latvijas Mākslas akadēmijā un nodarbojas ar ilustrāciju.

Izstāde Kalnciema kvartāla galerijā būs skatāma darbdienās no pulksten 10 līdz 18 un sestdienās no pulksten 10 līdz 16, svētdienās galerija slēgta. Ieeja bez maksas.

Izstādes noslēguma dienā, 30. aprīlī, no pulksten 12 līdz 14 māksliniece vadīs radošo darbnīcu, kas būs veltīta sarunai par to, kas ir daba un kas ir pilsēta. Darbnīca arī notiks bez maksas.

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais